maanantai 12. joulukuuta 2022

Viiden tähden kooste, päivitetty 12.12.

 

Aloin tässä vähän miettimään, että hyviä kirjoja olen lukenut paljon, mutta mitkä kirjat ovatkaan saaneet täydet viisi tähteä ja isompi liuta 5- tähden kirjoja. Tarkempi tarkastelu osoitti, että täyden viiden tähden, siispä täydellisiä :) kirjoja olen blogannut melko vähän. Seuraavassapa lyhyt otanta niistä uutuus järjestyksessä:

*

Tuorein kirja oli tänä vuonna julkaistu Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt: Vihan jäljet. Tämä on pitkästä aikaa jatko-osa kirminalipsykologi Sebastian Bergmaninsta kertovassa sarjassa. Aivan mahtava sarja ja kirja. Koko sarja on nyt lukulistalla uudestaan. Suosittelen tutustumaan!

*

Seuraava viiden tähden kirja oli Sebastian Fitzek: Ikkunapaikka 7A. Siinä on lentokoneeseen saatu mahtumaan taattu kattaus jännitystä tavalla, joka kiehtoi minut. Muitakin samasta aiheesta kirjoitettuja kirjoja on mm. Kristina Olssonilta ja sekin oli tosi hyvä.

*

Sitten oli aivan mahtava kirja, jonka pariin voi palata aina vain uudestaa. Tällä kertaa englanniksi. Eli Michael Connelly: Tunnelirotta/ Black echo. Tämä on Harry Boshista kertovan sarjan ensimmäinen osa ja kyllä kietoo tämän sarjan ja kirjailijan kiemuroihin niin, että olen sen tuotannon monesti lukenut. Ja edelleen maistuu!

Ja sitten seuraavana, muttei vähäisimpänä Lee Child: Tulilanka. Koko sarja on tässäkin tapauksessa mahtava, yleensä vähintään nelosen arvoinen. Tämä sitten parhaana, kun Reacher päättä auttaa Vietnamin sodassa poikansa kadottanutta perhettä. 

                                                                             *

Näitä parhaita kirjoja selatessa huomaan, että itselleni vanhat tutut kirjailijat toistuvat. Muutama yllätys mahtui, mutta tämä seuraava ei ole yllätys, eli:  Lincoln Child & Douglas Preston: Sininen labyrintti. Olen kauttalinjan pitänyt kaksikon jännäriestä ja tämä on taas yksi mainio kirja Pendergast-sarjassa.

*

Kuten myös tämä on se paras sarja ja kirjalija: Robin Cook: Vektori, on niitä ikuisia suosikkejani. Näissä seurataa Laurien ja Jackin, kahden newyorkilaisen kuolinsyyntutkijan elämää ja työtä. Tässä kirjassa joku levittää outoja tauteja New Yorkiin. Mahtava kirja!

*

Uudempiin suosikkikirjoihin kuuluu Sofie Sarenbrant: Häpeänurkka ja muu Emma Sköld -sarja. Tämä on tavallista ruotsalaista perusdekkaria ja varsinkin tämä kirja oli kyllä melkoinen helmi. Olen lukemassa sarjaa uudestaan ja tämä kirja on vuorossa seuraavana uusiksi.

*

Nämä Robin Cook: Elämän merkit ja muut vastaavat ovat vain aina vain uudestaan ja uudestaan luettuina mahtavia. Tässä sarjassa seurataan muutaman osan verran Marissan elämää ja matkustetaan aina Austraaliaan saakka. Taattua jännitystä.

*

Myös Verne on suosikkikirjailija ja tämä on kyllä ehdottomasti paras niistä. Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset oli ensimmäinen Verne, johon tartuin ja siihen jäin sitten koukkuun. Tämä on niitä harvoja painettuja kirjoja, joita omistan. Kapteeni Grant on kadonnut ja jättänyt salaperäisen viestin, jonka löytäjä päättää etsiä tämän miehen. Seikkailu vie ryhmän maailman ympäri. Todella nautittava kirja!Preston&Child: Valkoinen tuli on taasen samaa tutta Pendergast-sarjaa, johon olen todella ihastunut. Tässä kirjassa seikkaillaan muiden paikkojen muassa Coloradon syrjäseuduilla. Mukana myös Corrie, outo tyttö, jonka Pendergast on värvännyt apulaisekseen.

*


Myös Peter James: Totuuden kirous on myös mahtava kirja ja lähes koko Jamesin tuotanto on hienoa luettavaa. Kirjassa seurataan pariskunnan ajatuksia ja toimia lapsettomuuteen liittyvissä ongelmissa ja heidän velkojen tilanne on niin huono, että he eivät näe muita vaihtoehtoja. Myös heidän keskinäinen päätös lapsettomuudesta puhuttaa ja mietityttää. Robin Cook: Sfinksi. Myös tämä on niitä harvoja painettuja kirjoja, joita omistan. Aivan mahtavaa seikkäiluja Egyptissä ja osin minullekin tutuissa paikoissa. Olen nähnyt myös tästä tehdyn elokuvan ja sekin on hyvä. Juurikaan lääkäreitä tässä ei ole, mutta se ei haittaa...


*


Tämä D.B.John: Pohjoisen tähti on kokonaan uusi tuttavuus ja vei kyllä mennessään. Hyvin todentuntuinen kirja Pohjois-Korean arjesta. Kovasti odotin, että tälle olisi tehty myös jatko-osa. Suosittelen tutustumaaan!

*


Myös Lone Theils: Paluu pimeään, kaivattu, on yksittäinen uudempi kirja. Täytyy tähän tarttua vielä uudestaankin, eipä tule nyt mieleen, mihin täss ihastuin, mutta otanpa selvää piakkoin! Tämä siis vain storytelin äänikirjana.

*

Jo Nesbø: Veitsi, on erittäin suositun ja minunkin pitämän sarjan viimeinen osa. Joskin uuden tiedon mukaan sarja vielä jatkuisi syksyllä 2022. Kirjassa on myös teemana yksinäisyys, ystävyys ja rakkaus. Aivan mahtava kirja. Taidan nämäkin lukea kokonaisena sarjana uudestaan....

* * *

Kun näitä mietin, niin tuli mieleen monia puuttuneita tosi hyviä kirjoja ja nehän löytyikin 5- tähtien listalta, joita onkin jo reilusti enemmän blogattuina seuraavasti:

2022:

Aiemmat

4 kommenttia:

  1. Enpä oo lukenu näistä ku Peter Jamesia. Keigo Higashinon Uskollinen naapuri on mulla just kesken. Paljon on semmosia, jotka mulla lukulistalla!

    VastaaPoista
  2. Hauska idea koota viiden tähden lista. Pidänpä mielessä näin hyvän idean :)
    Harry Hole-dekkarisarja on huippuhyvä. Onneksi tänä syksynä ilmestyy uusi Harry Hole-kirja.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.