lauantai 17. joulukuuta 2022

Hjorth & Rosenfeldt: Oppipoika


Tämä on toinen osa suositussa Sebastian Beregman -sarjassa. Äänikirjan pituus on noin 20 tuntia ja sen kyllä jaksaa hyvin seurata, niin paljon sattuu ja tapahtuu. 
*
Maailmanmenestykseen nousseen dekkarisarjan toinen osa

Sebastianin vanha ryhmä keskusrikospoliisissa tutkii brutaaleja naisten murhia. Tutkimuksia johtava poliisipäällikkö Torkel Höglund ei pääse puusta pitkälle. Murhat muistuttavat pienintä yksityiskohtaa myöten sarjamurhaaja Edward Hinden aikoinaan tekemiä murhia - miehen, jonka Sebastian Bergman pisti telkien taakse 15 vuotta sitten ja joka edelleen istuu tuomiotaan. 

Alan parhaana rikollisten profiloijana tunnettu Sebastian joutuu jälleen mukaan tutkimuksiin. Pian Sebastian huomaa, että murhilla on enemmän yhteyksiä häneen itseensä kuin hän koskaan olisi voinut kuvitellakaan. 

*

Jälleen kerran Sebastian sotkee asiansa ja hän onkin yllättäen tapahtymien keskiössä. Kaikilla uhreilla on yhteys häneen ja kaikki jäljet viittaavat Hindeen, joka on vankilassa eristyksissä. Miten on mahdollista? Sebastianin oma elämä kulkee vanhaa latua ja naisia tulee, kunnes yksi päättää jäädä tämän luokse. Yllättäen Sebastiankin viihtyy tilanteessa.

Murhien tutkiminen polkee paikallaan ja vankilan johtajallakin on oma lehmä ojassa. Tämäkin luo lisää paineita tutkintaa ja lopussa kaikki ovat todella vaarassa. Billyllä on uusi tyttöystävä ja hän päättää päästä pois hissukan roolistaan. Sekin aiheuttaa kitkaa poliisitiimin kesken.

Mielenkiintoinen kirjan kaiken kaikkiaan. Suosisttelen sarjaa kaikille jännityksen ystäville! Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.