torstai 8. joulukuuta 2022

Liza Marklund: Punainen susi

 


Tämä on viides osa suositussa Annika Bengtzon -sarjassa. Tapahtumat sijoittuvat aikajanalla Uutispommin jälkeen. Tämä kirja on vuodelta 2003 ja äänikirja löytyy yleisimmistä palveluista. Itse kuuntelin sen Celiasta. Äänikirja pituus on reilut 13 tuntia. Sarjan aikaisemmat bloggaukset löytyvät täältä.
*
Terroristiryhmää jäljittävä Annika Bengtzon törmää valtaan ja sen väärinkäyttöön politiikassa ja mediamaailmassa

Lehtimies löytyy murhattuna Pohjois-Ruotsista, ja terrorismia erikoisalueenaan tutkiva Annika Bengtzon lentää napapiirille perehtymään tapaukseen. Hän löytää yhtäläisyyden itsensä ja murhatun väliltä: molemmat ovat kirjoittaneet laajoja artikkeleita kansainvälisestä terrorismista.

Annikan yksityiselämä ja työ sekoittuvat jälleen kerran. Eivätkä toimintamallit Annikan omassa ja rikollisten maailmassa poikkea aina suurestikaan toisistaan.

Kirpaisevan kylmänä talvipäivänä napapiirin tuntumassa Annika joutuu panemaan yhden kortin varaan niin uransa kuin avioliittonsa.
*
Annikan mieli on järkkynyt, kun hän joutui panttivangiksi. Hän on palannut töihin ja alkaa tutkia vanhaa pohjoisessa tapahtunutta terroritekoa. Yllättäen hän törmää epäilyttäviin kuolemiin ja on taas syvällä jutussa, joka vie hänen pohjoiseen ja hengen vaaraan. Kotona on monenlaista ja suhde Thomasin kanssa järkkyy.

Tämä on hyvä sarja ja jälleen kerran on mukava palata tämän pariin, nyt jo kolmatta kertaa. Sarjan seuraava osa on nimeltään Nobelin testamentti. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.