perjantai 8. heinäkuuta 2022

Lee Child: Raaka laki

 

Tämä on 22. osa Jack Reacher -sarjassa. Luin vahingossa sarjaa vähän väärässä järjestyksessä, joten tämä nyt tässä välissä. Äänikirjan pituus on reilut 13 tuntia ja sen lukee Ville Tiihonen.

Jack Reacher huomaa sattumalta panttilainaamon ikkunassa sotilasakatemia West Pointin kurssisormuksen, joka näyttää kuuluneen naispuoliselle kadetille. Reacher on varma, ettei kukaan luopuisi kurssisormuksesta vapaaehtoisesti, ja niin hän ryhtyy selvittämään sormuksen omistajan kohtaloa. Jäljet johtavat länteen, Wyomingin erämaihin. Reacher on päättänyt selvittää, onko naisella kaikki hyvin, ja jollei ole, hän on valmis lukemaan raakaa lakia.

Tapansa mukaan Reacher vaeltaa ympäri Amerikkaa ja on nyt pohjoisissa osavaltioissa, kun näkee oman koulunsa sormuksen panttilainaamossa. Hän tietää, että sen saadakseen, on pitänyt tehdä kovasti töitä. Hän ostaa sormuksen ja päättää palauttaa sen alkuperäiselle omistajalleen. Tämä johtaakin moniin seikkailuihin. Hän saa nimen toisensa jälkeen, kunnes kohdalle tulee karhun syömän miehen Wyomingissa, pohjoisessa osaa Yhdysvaltoja. Hän tajuaa, että sormuksen omistaja pakenee jotain.

Childimäiseen tapaan kirjassa sattuu ja tapahtuu ja vihdoin useampi sormuksen omistajaa etsivä taho lyöttäytyvät yhteen ja päättävät löytää pienikokoisen naisen, joka omisti koulusormuksen aikoinaan. Koulun rehtori lukee naisen tiedot ja päättää auttaa Reacheria. Tuttuun tapaan tämä ratkaisee tämänkin tapauksen ja onnistuu auttaamaan pulaa joutunutta naista.

Tämä kirja on on hyvä esimerkki Lee Childin tuotannosta ja mielelläni palaan sen pariiin. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.