lauantai 3. joulukuuta 2022

Alex Smith: Kohtalokas kierros

 

Tämä on ensimmäinen osa Kett-sarjassa, joka sijoittuu Englantiin. Kirjan kustantaja Suomessa on Minerva. Äänikirjan pituus on noi 9 tuntia ja sen lukee Matti Ranin. Tämä on juuri julkaistu ja toivottavasti lisää suomennoksia saadaan jatkossa.

*
Tyttöjen piti vain jakaa sanomalehtiä. He päätyivät niiden otsikoihin. 

Kohtalokas kierros aloittaa Norwichiin sijoittuvan DCI Kett -dekkarisarjan, jossa rikosylikomisario Kett selvittää rikoksia yrittäen samalla selvitä perhettään kohdanneesta tragediasta.

Rikosylikomisario Robert Kettin eteen on osunut vain yksi tapaus, jota hän ei ole pystynyt selvittämään. Hänen oman vaimonsa katoaminen.

Murtunut Kett jättää työnsä Suur-Lontoon poliisissa ja muuttaa kolmen pienen tyttärensä kanssa Norwichiin toivoen voivansa eheyttää elämänsä ja rikkoutuneen perheensä.

Toivottu rauha rikkoutuu kuitenkin nopeasti. Kaksi nuorta lehdenjakajatyttöä on kadonnut ja jäljet viittaavat sarjakidnappaajaan.

Vastentahtoinen Kett vedetään mukaan rikostutkintaan, josta tulee yksi hänen uransa synkimmistä. Se saattaa paljastaa myös totuuden siitä, mitä hänen vaimolleen on tapahtunut.

”Kettin kaltaista dekkarihahmoa ei ole ennen tullut vastaan. Kuin Jack Reacherin ja John Rebusin yhdistelmä, ja aivan unohtumaton. Jännittävin tänä vuonna lukemani dekkaridebyytti!” – Thrilling Fiction

Alex Smith on englantilainen kirjailija, jonka DCI Kett -dekkarisarja on ollut jättimenestys Britanniassa. Hän on aiemmin julkaissut nimellä Alexander Gordon Smith kolmetoista lasten- ja nuortenromaania. Alex Smith asuu Norwichissä vaimonsa ja kolmen tyttärensä kanssa.
*
Kett on sympaattisen oloinen kolmen pienen tyttären yksinhuoltaja, kun hän ottaa vastaan uuden työn rikoskomisariona. Uudessa asuinpaikassa on vaikeaa saada heti lastenhoitajaa ja välillä osa on myös töissä mukana. Kun hän tutkii lehdenjakaja-tyttöjen katoamista, alkaa sattua ja tapahtua...

Susittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan sille 4- tähteä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.