perjantai 17. kesäkuuta 2022

Emelie Schepp: Karhu nukkuu

 

Tämä on mainion sarjan 7 osa. Edelliset osat ovat HarperCollinsin kustantamia, mutta nyt se on vaihtunut Otavalle. Toivottavasti sarja saa nyt enemmän näkyvyyttä. Edellinen osa oli nimeltään Yhdeksän elämää ja se oli todella hyvä kirja myös. Myös tässä kirjassa lukijana toimii suosikkini Jukka Pitkänen. Äänikirjan pituus on vajaat 10 tuntia.

Hengensalpaava dekkari siitä, miten pitkälle ihminen voi mennä halussaan kostaa.

Norrköpingistä löytyy murhattu mies, jonka raadellun ruumiin sisällä on nallekarhu. Pehmolelu johdattaa rikostutkijat uuden identiteetin turvissa elävän entisen poliisin puheille. Järkyttäviä kokenut naispoliisi on ainoa, jolla on yhteys murhaajaan. Mutta haluaako hän todella, että tapaus selviää?

Syyttäjä Jana Berzelius jäljittää myös murhaajaa, mutta hänen on yhä vaikeampi salata omaa menneisyyttään ja sitä kuka hän oikeasti on. Mies, jota Jana rakastaa, on liian lähellä totuutta eikä voi aavistaakaan, millä hinnalla.

Jana Berzelius -menestyssarja viihdyttää, koukuttaa ja saa haluamaan lisää.

Joku juju tässä sarjassa on, kun se kirjasta seuraavaan vaan jaksaa koukuttaa ja viihdyttää.  Kantavana teemana on Jana. Tässä kirjassa hänen suhteensa Per:iin on syventynyt ja tämä alkaa päästä perille Janan menneisyydestä ja Danilosta. Entinen poliisi Filippa on keskeinen hahmo, kun poliisit etsivät tämän menneisyyteen liittyvää murhaajaa. Huikeat seikkailut jatkuvat loppuun saakka. Myös Mian ja Henrikin elämässä sattuu ja tapahtuu.

Näitä huippusarjoja tulee Ruotsista 13 tusinassa, ja mitään tusinatavaraa ne eivät todellakaan ole. Erittäin hyvää viihdettä ja mielenkiintoista seurattavaa ne ovat ja myös tämä jää lopussa sellaiseen kohtaan, että seuraavaa osaa jää taas innolla odottamaan. Toivottavasti näitä julkaistaan myös jatkossa vuosittain!

Suosittelen tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Periaatteessa tämän kirjan voi lukea myös itsenäisenä kirjana, vaikkei aikasemmin sarjaan ole perehtynytkään. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Kustantajalle kiitokset arvostelukappaleesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.