perjantai 9. joulukuuta 2022

Hjorth & Rosenfeldt: Mies joka ei ollut murhaaja

 

Tämä on suositun sarjan ensimmäinen osa. Tämä kirja on vuodelta 2011 ja sen kustantaja on Otava.
*
Dekkarisarja Wallander- ja Silta -sarjojen käsikirjoittajilta

Sarjan pääosassa on psykologi Sebastian Bergman, joka on erikoistunut rikollisten profilointiin. Bergman on hankalan tyypin maineessa, sillä hän on älykäs, eikä välitä sovinnaisuussäännöistä. Bergman on moniulotteinen hahmo, joka käyttäytyy huonosti, mutta osaa myös hurmata.

Kirjan tapahtumat käynnistyvät, kun 16-vuotiaan Roger Erikssonin äiti ilmoittaa Västeråsin poliisille poikansa kadonneen. Etsinnät aloitetaan ja parin päivän kuluttua pojan ruumis löytyy läheisestä metsästä sydän irti revittynä.
*
Sebastian ei ole tavannut äitiään vuosiin ja nyt tämä on kuollut. Sebastian palaa kotitaloon hoitamaan myyntiä, kun kohtaa kirjeen. Sen joka voi muuttaa koko hänen elämänsä. Hän päätää ryhtyä auttamaan poliiseja, kun nämä tutkivat nuoren pojan surmaa. Sebastian pian sotkee asiansa entistä pahemin...

Tämä on mahtava sarja ja kuuntelen nyt se uudestaan äänikirjana. Huikea avaus ja mahtavaa, että se sai vielä vastikään jatkoakin, kirjalla Vihan jäljet. Suosittelen tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.