perjantai 21. lokakuuta 2022

Camilla Grebe: Ajasta ikuisuuteen

 


Gummerrus julkaisi tämän äänikirjan 17.10. Sen pituus on 11 tuntia ja lukija on Krista Putkonen-Örn. Kustantajalle kiitos arvostelukappaleesta. Edellinen Greben tässä sarjassa julkaistu kirja oli nimeltään Pimeän puoli ja se ilmestyi viime syksynä ja oli myös todellla hyvä kirja.

*
Vertaansa vailla oleva rikosdraama pohjoismaiden kiinnostavimmalta dekkaristilta

Lykke Andersen on kustannustoimittaja, kirjailijan vaimo, äiti ja hyväsydäminen ihminen, joka ei vahingoittaisi kärpästäkään. Nyt häntä epäillään murhasta.

Mitä on tapahtunut Lykken perheen idyllisillä merenrantatiluksilla? Onko verityöllä jotakin tekemistä kahdeksan vuoden takaisen rikostutkinnan kanssa? Ja miksi Lykke kieltäytyy puhumasta kenellekään muulle kuin rikoskomisario Manfred Olssonille?

Moninkertaisesti palkittu ja pohjoismaiden parhaaksi rikoskirjailijaksi nimitetty Camilla Grebe tunnetaan erityisesti psykologisesti tarkkanäköisestä ihmiskuvauksestaan. Greben kuudes itsenäinen romaani Ajasta ikuisuuteen raottaa kustannusmaailman salaisuuksien verhoa ja tarjoaa piinaavan lähikuvan perheestä murhatutkinnan ytimessä.
*

Kirjassa seurataan Lykke elämää nyt ja menneisyydessä sekä lisäksi aikaisemmista kirjoista tuttua Manfredia, iäkästä poliisia. Äänikirjaa kuunnellessa on oltava tarkkana, että kenen näkökulmasta ja missä ajassa mennään.

Menneisyydessä nuori nainen kuolee juhlien jälkeen ja epäilyksen alaisia on vain kaksi,  samassa lukitussa mökissä majoittuneet kaksoset. Kumpi heistä on syyllinen vai onko kumpikaan. Mitä nykyisyyydessä oikein on tapahtunut ja miksi Lykke on vakilassa. Loppua kohden verhoa avataan vähän kerrallaan ja tapahtumista alkaa saada kuvaa. 

Taitavasti juoni on punottu, koska kirjaa vain ahmii eteenpäin ja odottaa, että mitä oikein on juhannuksena tapahtunut... Ja kun se selviää, ei kaikki ole vieläkään täysin selvää. Jännitystä riittää loppuun asti. Suosittelen kyllä tutustumaan! Ja tämä on täysin itsenäinen osa sarjassa, joten hyvin voi lukea, vaikkei olisi Greben tuotantoon ennen tutustunutkaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.