lauantai 26. joulukuuta 2020

Robin Cook: Aivoklinikka

 


Robin Cook: Aivoklinikka, 1993, äänikirjan julkaisija Celia. Tämäkin Cookin kirja on tullut luettua useaan kertaan ja nyt sitten kuuntelin äänikirjana.

Selvittyään hienosti endometroosileikkauksesta Helen Cobot, varakkaan perheen kaunis 21-vuotias tytär, saa uusia oireita. Tällä kertaa diagnoosi on pelottava: lahjakkaan Helenin aivoista löytyy kaksi pahanlaatuista kasvainta.
Forbes-instituutissa Floridassa hoidetaan aivokasvaimia lähes sataprosenttisella menestyksellä. Helen kiidätetään klinikalle suurin toivein. Mutta sen sijaa, että alkaisi parantua, Helen onkin yhtäkkiä keskellä todellista painajaista. Sean Murphy, Forbes-instituutissa työskentelevä lääketieteen opiskelija, alkaa luvatta tutkia Helenin tapausta.

Kun Helen siirretään Floridaan, päättää myös Sean mennä kyseiseen istituuttiin töihin. Hän pääseekin sinne tutkijaksi, tosin aivan eri osastolle. Yllättäen hänen sairaanhoitajana työskentelevä tyttöystävänsäkin päättää omin päin lähteä myös Floridaan ja mennä töihin samaan paikkaan. Tämä haluaa keskustella Seanin kanssa suhteen tulevaisuudesta.

Koska Sean ei pääse aivokasvaimia tutkivalle osastolle, hänen on tehtävä tutkimuksiaan salassa. Tässä häntä auttaa tyttöystävä, joka sairaanhoitajan työssä pääsee lähemmäs potilaita ja lääkkeitä. Tästä kaikesta alkaa kilpajuoksu, joka johtaa heidät niin murtautumaan hautaustoimistoon kuin matkaamaan veneellä Key Westiin. Kotona odottaa kärsimätön isoveli, joka päättää myös matkustaa Floridaan.

Kirja vielä kyllä mukanaan ja jännitystä ja vaarallisia tilanteita riittää. Pidän kyllä niin kovasti näistä Cookin kirjoissa, joissa on yhdistetty lääketiede ja jännitys. Näihin on niin mukava palata. Ennen tätä yritin kuunnella paria uutuutta, jotka jätin kesken ja tämä kyllä piti otteessaan.

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.