lauantai 17. huhtikuuta 2021

Lincoln Child & Douglas Preston: Sininen labyrinttiLincoln Child & Douglas Preston: Sininen labyrintti, 12.4.2021. Iki-ihana Pendergast-sarja jatkuu. Tätä on taas odotettu! Olen kovasti ihastunut tähän sarjaan ja olen jopa lukenut pari alkupään suomentamatonta teosta englanniksi. Tämä uutuuskaan ei tuottanut pettymystä.

Pendergast ikiaikaisen kaunan kynsissä Rauhallisena arki-iltana erikoisagentti Pendergastin pahamaineisin vihollinen ilmestyy oven taakse - kuolleena. Ruumiinavauksessa löytyy poikkeuksellinen pala turkoosia. Korukivi aloittaa tapahtumaketjun, jolla näyttää olevan vain yksi päämäärä: kostaa Pendergastille ja tuoda päivänvaloon se vääryys, jonka Pendergastin esi-isät kätkivät. Kummallinen ajojahti johdattaa Pendergastin Manhattanilta väkivallan riivaamaan favelaan Rio de Janeirossa ja tappavaan labyrinttiin Kalifornian aavikolla. ”Nopeatempoinen, sivistynyt ja täynnä yllätyksiä.” - The Washington Post ”Pelonväristyksiä, sykettä nostattavaa toimintaa... Kostonhimoinen tappaja kohtaa kirjallisuuden kiinnostavimman hahmon.” - Suspense Magazine 

Tässäkin kirjassa seikkaillaan laajasti ympäri amerikoita ja myös New Yorkin paikat tulevat tutuiksi. Kuten aiemminkin, on sarjan edellisten osien lukeminen eduksi aina uudessa osassa. Tässäkin mukana ovat aikaisemmista kirjoista tutuksi tulleet Contance, Marco, Proctor, D'Arcosta sekä Pendergastin jälkikasvu. Jännitystä riittää aivan loppuun asti ja kovasti mietityttää, että miten kaikista vaikeuksista taas selvitään! Loppu huipentuu kahteen New Yorkin museoon. Myös Riverside driven harvinaislaatuinen katrano on isossa roolissa tässä kirjassa.


Tämä sarja on Amerikassa ehtinyt jo monta osaa eteenpäin ja tämä kirja on alunperin vuodelta 2014. Toivottavasti saamme näitä kirjoja lisää myös Suomessa.

Suosittelen tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle täydet viisi tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.