tiistai 3. marraskuuta 2020

Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset


Jules Verne: Kapteeni Grantin lapset. Äänikirjana Celiassa kahdessa osassa, pituudet 9 tuntia + 6 tuntia, lukija Jussi Etto. Lisäksi välistä puuttuu osa Austraalian seikkailusta, joka piti lukea e-kirjana. Tällä kirjalla pääsen myös täyttämään yhden kohdan Helmet-haasteeseen, eli: 12. Kirjasta on tehty näytelmä tai ooppera.

Tämä taitaa olla suosikkini Vernen kirjoista ja omistan sen myös painettuna. Tämä oli myös ensimmäinen Vernen kirja, jonka satuin lukemaan, kun lapseni oli sen lainannut koulun kirjastosta. Olin heti myyty! Siitä alkoikin pitkät seikkailut Vernen kirjojen parissa. Tämän kirjan olen lukenut monet kerrat ja aina se vain kestää uudestaan ja uudestaan.

Kirja siis alkaa kun Lordi Glenarvan omistaman laivan henkilökunta saa ottaa vasarahain. Miehistö ei voi uskoa silmiään, kun hain vatsasta löytyy pullopostia. Pullopostin on lähettänyt muuan kapteeni Grant, joka on joutunut miehistöineen haaksirikkoon. Grant on epätoivoisena kirjoittanut arvioidun sijaintinsa kolmella eri kielellä – vesi on kuitenkin tärvellyt osan kirjoituksesta. 

Lordi Glenarvan päättää etsiä kapteeni Grantin. Etsintöihin osallistuvat myös Grantin lapset Mary ja Robert. Ja niin huvipurren nokka käännetään kohti Etelä-Amerikkaa, jossa etsinnät aiotaan aloittaa. Ja seikkaulut seuraavat toisiaan, ja lopulta tämä uskalias ryhmä tulee kiertäneeksi koko maapallon juuri 37. leveyspiirin kohdalta.

Jules Verne (1828–1905) oli ranskalainen kirjailija. Hänen tunnetuimpia romaanejaan ovat "Matka maailman ympäri 80 päivässä" sekä "Matka maan keskipisteeseen". Verne oli ensimmäisiä science fiction -kirjailijoita. Hän kirjoitti esimerkiksi sukellusveneistä ja lentokoneista ennen kuin niitä oli varsinaisesti edes keksitty. Verne on yksi maailman käännetyimmistä kirjailijoista.


Jules Verne on suosikkikirjalilijani ja olen tänä vuonna kuunnellut neljä muuta Vernen äänikirjaa. Tämän vuoden lukulistalla on vielä Salaliitto, jolla pääsen myös mukaan Helmet-haasteeseen. 

Pidän kovasti tästä kirjasta ja voin lämpimästi suositella tätä kaikille. Kirjassa on niin jännitystä kuin romantiikkaakin, seikkailua ja draamaan. Annan tälle kirjalle täyden viisi tähteä.


 

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että olet ihastunut Vernen kirjoihin. Niitä on tullut luettua. Matka maailman ympäri 80 päivässä on tullut katsottua myös elokuvaversioina ja piirrettynä tv-sarjana lasten kanssa.
  Hauskaa, että lasten kautta tulee uusia kirjatuttavuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva, että näitä on alettu taas lukea myös äänikirjaksi!

   Poista
 2. Kiva kun kerroit tästä kirjasta, en ole sitä lukenut vaikka olen lukenut paljon Vernen kirjoja ja pidän niistä. Kuulostaa houkuttelevalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä lukea. Paksuhan tämä kirja on, mutta kannattaa!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.