sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Seppo Jokinen: Hukan enkelit

 

Tämä on 6. osa suositussa Komisario Koskisesta kertovassa dekkarisarjassa. Äänikirjan pituus on reilut 12 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. 
*
Komisario Koskisen öisen juoksulenkin aikana ehtii tapahtua paljon. Pakenevan moottoripyörän takaa-ajo päättyy kohtalokkaasti Hervannassa, ja Peltolammilta löytyy surmattuna liikuntavammainen mies. Tutkimukset johtavat pian Hukantupa-nimiseen palvelutaloon, uhrin viimeiseen asuinpaikkaan. Sen hiljaisesta väestä erottuvat Hukan enkeleiksi kutsutut vammautuneet miehet, jotka purkavat kohtalonsa tuomaa vihaa ja katkeruutta riidanhaluiseen ryypiskelyyn. Joukon keulahahmo on murhattu, ja pian eräs vakavasti sairas ja kivuista kärsivä mies joutuu hyökkäyksen kohteeksi kotitalonsa pihalla. Riehuuko kaupungilla mielipuoli murhaaja, joka uskoo vapahtavansa kärsivät kohtalostaan? Vai onko kyse talon väen sisäisitä kaunoista? Samalla komisario yrittää hölkätä avioeroaan unholaan, vaikka muutakin sisältöä olisi elämään löydyttävä. Seppo Jokinen (s. 1949) on yksi Suomen suosituimmista dekkarikirjailijoista. Jokinen tunnetaan erityisesti tamperelaisesta komisario Sakari Koskisesta kertovista rikosromaaneistaan.
*
Koskinen on sinkkuna ja jokapuolelta tarjotaan trefiiseuraa. Kiire kuitenkin painaa, kun Tampereella taas sattuu ja tapahtuu. Sairaita ihmisiä tuntuu kuolevan toisensa jälkeen ja surma on selkeästi nähtävissä. Koskinen on antanut autonsa pojalleen ja saa huomautukset siitä, kun kulkee pyörällä työtehtävissä. Myös lenkkeily uhkaa riistäytyä käsistä. 

Kukaan ei tunnu olevan palvelutalossa turvassa. Pitäisikö kaikki laittaa valvontaa ja turvata muutkin asukkaat. Koskinen kumppaneineen tutkii tapausta ja pikkuhiljaa alkaa vyyhti purkautumaan... Mutta onko kukaan enää turvassa?

Suosittelen kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4+ tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.