sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Jo Nesbø: Lepakkomies

 

Näiden kirjojen kustantaja Suomenna on Jonny Kniga ja tämä kirja on vuodelta 2001 (Norjassa 1997). Äänikirja löytyy useimmilta äänikirjapalveluilta. Tämä kirja aloittaa sarjan, jonka tarkemmat tiedot tästä linkistä.  Uusin osa Verikuu on juuri ilmestynyt. 
*
Harry Hole -sarjan kova avaus!

Lepakkomies palkittiin aikanaan sekä Norjan että Pohjoismaiden parhaana rikosromaanina.

Rikostutkija Harry Hole on lähetetty Austaliaan tutkimaan nuoren norjalaisnaisen murhaa. Työparikseen hän saa aboriginaali Andrew Kensingtonin, josta tuntuu kehittyvän Holelle myös ystävä. Kun ratkaisu vaikuttaisi olevan käden ulottuvilla, paljastuu, ettei mikään ole aivan sitä miltä näyttää. Holen omat menneisyyden haamut tunkeutuvat esiin, ja soppaa hämmentää vielä ihastuminen ruotsalaiseen tyttöön.

Jo Nesbø on noussut ensin johtavaksi norjalaiseksi rikoskirjailijaksi Harry Hole -romaaneillaan, sitten johtavaksi pohjoismaiseksi kirjailijaksi. Tänä päivänä hän kamppailee jo tasapäisesti muutaman muun kirjailijan kanssa maailman suosituimman kirjailijan tittelistä. Aika velikulta!
*
On mukavaa seurata tapaumia Australiassa ja Hole joutuu moniin seikkailuihin ja nähtävyyksiin ympäri Sidneytä ja vähän maaseuedullekin. Epäillyt vaihtuvat kirjan mittaan, mutta lopulta oikea syyllinen löytyy huikean takaa-ajon päätteeksi. 

Tämä on mahtava sarja ja luen nyt varmaankin kolmatta kierrosta, joka siis alkaa tästä kirjasta. Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville ja annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.