sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Adrian McKinty: Ketju


Adrian McKinty: Ketju, lukijana Hannamaija Nikander. Ilmestyy 1.6.20. Julkaisija Otava ja äänikirjan pituus noin 11 tuntia. Olen jo vähän odottanut tätä uutuutta ja sainkin sen arvostelukappaleena yllättäen jo perjantai-iltana ja aloitin heti kuuntelemisen. Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta.

Lapsesi on siepattu. Olet nyt osa Ketjua. Jätit juuri lapsesi bussipysäkille. Puhelimesi soi. Soittaja on tuntematon. Hän kertoo siepanneensa tyttäresi. Nyt sinun on maksettava lunnaat - ja vuorostasi siepattava jonkun muun lapsi. Tyttäresi pääsee vapaaksi vasta kun uhrisi vanhemmat sieppaavat seuraavan lapsen. Jos jokin näistä kohdista jää toteutumatta, lapsesi tapetaan. Uhri. Selviytyjä. Sieppaaja. Rikollinen. Sinusta tulee näitä kaikkia. Mihin olisit valmis ryhtymään pelastaaksesi lapsesi? Ketju virittää lukijalle vastustamattoman ansan. ”Painajaismainen, uskomattoman omaleimainen tarina etenee kuin juna. Sitä ei saa mielestä pitkään aikaan.” - Stephen King

Kirja kaappaa mukaansa heti alusta, kun tyttö on siepattu. Toisen lapsen vanhemmat kohtelevat häntä hyvin ja ketju jatkaa kulkuaan. Kirjassa seurataan niin äiti-Rachelin kuin tyttären, Kylien vaiheita, miten kaameat tapahtuvat etenevät ketjuna. Rachel päätyy seuraamaan perheitä ja joutuu perehtymään asioihin, joihin ennen ei ole törmännyt. Tässä kirjassa aivan tavallinen perhe joutuu kohtaamaan jotain uutta ja pahaenteistä.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, niinhän sitä luulisi... Kirjan teema jatkuu noin puoleenväliin saakka, kunnes asiat alkavat vaivata perhettä entistä enemmän jotain täytyy tapahtua. Mutta miten ihmeessä asioita voisi lähteä selvittämään, kun kaikki yhteydet on käyty kertakäyttöisillä pre-paid-puhelimilla? Apunaan Rachelilla on onneksi Pete, joka entisenä armeijan miehenä on näppärä, mutta hänelläkin on omat ongelmansa. Tilannetta ei myöskään helpota Rachelin vaikea sairaus eikä ex-mies ja tämän vaihtuvat tyttöystävät.

Kirjan tunnelma on jännittynyt ja sen ahmii mielellään menemään. Kuuntelin kirjan liki vuorokaudessa. Välillä kirjassa seurataan muitakin tapahtumakulkuja, mutta ne jäävät aluksi vähän irtonaisiksi, joskin jossain vaiheessa yhteys löytyy. Tämän kirjan henkilöt ovat uskottavia ja juoneen pääsee heti kiinni. Loppua kohden jännitys vain tiivistyy!!

Suosittelen lämpimästi kirjaa kaikille jännityksen ja trillereiden ystäville. Kirja on tosi hyvä ja annan sille 5- tähteä.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä tutustumaan.
   Mukava lukea tällaisia erilaisia trillereitä, joiden kulku ei ole arvattavissa.

   Poista
 2. Raikas ja uudenoloinen tuttavuus! Henkökuvauskin ulottui pintaa syvemmälle, joten sopii jatkaa kijailijanuraa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin!
   Toivottavasti tulisi pian uutta luettavaa häneltä!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.