tiistai 14. tammikuuta 2020

Lone Theils: Paluu pimeään, kaivattu
Tänään sain kuunneltua uuden Storytel Orginal-sarjan äänikirjan: Lone Theils: Paluu pimeään, kaivattu. Ilmeisesti kirjaa ei ole tarkoitus painaa paperikirjaksi. Siitä kerrotaan seuraavaa:

"Kaivattu on ensimmäinen osa suositun tanskalaiskirjailijan Lone Theilsin uudesta rikossarjasta Paluu pimeään, joka huokuu hiljaista ja synkkää länsijyllantilaista ahdistusta. Nuori ja vastavalmistunut konstaapeli Signe Brask saa tehtäväkseen tutkia lapsen katoamista. Mitä tapahtui kymmenvuotiaalle tytölle, joka katosi jäljettömiin perheen jouluretkellä Hjerl Heden ulkomuseoon? Sinnikkäistä etsinnöistä huolimatta tyttöä ei löydy. Murhenäytelmä on perheelle kova isku, ja Signe Brask jatkaa ainoana poliisina jutun selvittämistä. Kymmenen vuotta myöhemmin hän saa puhelun, kun eräs tyttö ilmestyy Kööpenhaminan asemalle ja väittää olevansa kadonnut Mille. Missä tyttö on piileksinyt kymmenen vuotta? Hän ei suostu kertomaan mitään. Kun Signe ryhtyy tutkimaan asiaa tarkemmin, hänelle selviää, ettei monikaan asia ole aivan kohdallaan. Samaan aikaan kun hän selvittää asiaa, Holsterbrossa asuva perhe kohtaa uuden tragedian … Kertomus sijoittuu Luoteis-Jyllantiin, missä Lone Theils on syntynyt ja viettänyt lapsuutensa."

Äänikirjan lukee Karoliina Niskanen ja kesto on noin 10 tuntia. Vielä minulla ei ole tietoa, että milloin tämä sarja jatkuu suomeksi, mutta ruotsin kielellä tämä sarja on jaettu 10:een noin tunnin osaan. Lone Theils on tunnettu Nora Sand -sarjastaan, jonka ensimmäinen kirja on Kohtalokas merimatka. Se on julkaistu sekä painettuna että ääni- ja e-kirjana.

Kirja tosiaan alkaa Millen löytymisestä. Hän ei kuitenkaan ole ennellaan ja kovia kokenut tyttö yrittää opetella paluuta arkeen. Poliisi Signe kuitenkin uumoilee jotain outoa ja pian asiat alkavat nopeasti mennä raiteiltaan. Onko Mille se, joka väittää olevan? Ja katoaako hän taas uudestaan.  Mitä oikein perheelle tapahtuu? Erittäin mielenkiintoista kuunneltavaa! Äänikirja saa minulta viisi tähteä. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.