perjantai 25. helmikuuta 2022

Carin Gerhardsen: Unilaulu

 


Hammarby-sarjan kolmas osa on kertomus salaisuuksista ja syyllisyydestä, joka piinaa elämän loppuun saakka.
Filippiiniläisnainen ja hänen kaksi lastaan on surmattu raa'asti kotonaan. Hammarbyn poliisi on neuvoton järkyttävän veriteon edessä. Tekijästä ei ole jälkeäkään ja vastaamattomia kysymyksiä on paljon.
Miksi lasten ruotsalainen isä elää ulkomaailmasta eristäytyneenä? Miten siivoojana itsensä elättänyt nainen on voinut asua lapsineen miljoonien arvoisessa asunnossa?
Tarinan juuret juontavat kauas menneisyyteen, aurinkoiseen toukokuun päivään, jolloin nuori pari pysähtyy ostamaan makeisia auton takapenkillä leikkiville pikkupojille.
”Unilaulu on yksinkertaisesti fantastisen hyvä.” - Gefle Dagblad
”Gerhardsen kokoaa palapelin palaset taitavasti menettämättä otetta jännityksestä.” - Kristianstadsbladet
Carin Gerhardsen on ruotsalainen matemaatikko, joka julkaisi ensimmäisen romaaninsa vuonna 1992. Kahdeksanosainen Hammarby-dekkarisarja on käännetty 25 kielelle ja myynyt yli 3 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Gerhardsenilta on aiemmin julkaistu suomeksi rikosromaani Musta jää sekä Hammarby-sarjan ensimmäiset osat Piparkakkutalo ja Tuhkimotytöt.

En muistanut kirjan poliiseja edellisistä kirjoista, joten heidän tuntemus jäi hieman ohueksi. Voisin ehkä palata aikaisempiin osiin myöhemmin udestaan. Tämä kuitenkin oli hyvä kirja ja piti jännityksessään loppuun saakka. Mukavaa jännitystä talveen!

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Tämä onkin minulle tuntematon sarja ja kirjailija. Tosin nyt kun mainitsit, muistan kyllä kuulleeni joskus tuon Piparkakkutalo-kirjan nimen. Tämä Unilaulu kuulostaa kiinnostavalta, joten sarjaan voisi kyllä tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa tutustua. Myös sarjaan kuulumaton Musta jää oli todella hyvä kirja.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.