sunnuntai 18. joulukuuta 2022

Liza Marklund: Nobelin testamentti

 

Tämä on kuudes osa Annika Bengtzon -sarjassa. Kirja on vuodelta 2006 ja löytyy myös äänikirjana. Edellinen osa oli nimeltään Punainen susi
*
Tukholman kaupungintalon Siniseen aulaan on kokoontunut joukko Ruotsin ja maailman silmäätekeviä juhlimaan uusia Nobel-palkinnon voittajia. Israelilaista lääketieteen nobelistia ammutaan tanssilattialla. Annika Bengtzon on tekemässä tilaisuudesta juttua Kvällspresseniin, mutta hän joutuukin poliisitutkinnan avaintodistajaksi. Käy ilmi, että rikoksen ratkaisu piilee Alfred Nobelin salaisessa testamentissa.
*
Edellisessä osassa Annika löysi miljoonia sisätävän rahakassin ja kirjan alussa hän odottaa löytöpalkkiota maksettavaksi. Kiikaarissa on jo oma talo rauhallisella hienostoalueella. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Annika todistaa Nobel juhlan murhat. 

Myöhemmin perhe pääsee muuttamaan uuteen taloon, mutta sielläkään elämä ei ole niin iloista. Kallea kiusataan ja vanhemmat joutuvat myös sinä tilanteessa tiukkaan paikkaan. Kirjassa sattuu ja tapahtuu loppuun saakka ja ihan lopussa kaikki ovat vaarassa.

Tämä on kyllä hyvä kirja ja lopussa jää koukku, niin että jään taasen odottamaan seuraavaa kirjaa innolla.  Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.