tiistai 8. marraskuuta 2022

Jo Nesbø: Verikuu

 

Tämä Harry Hole sarjan uutuus on juuri julkaistu. Sen kustantaja on Jonny Kniga. Äänikirjan pituus on reilut 18 tuntia ja sen lukee suosikkini Jukka Pitkänen. Tämä on 13. osa huippusuositussa sarjassa ja edellinen osa nimeltä Veitsi, ilmestyi 2019. Tässä välissä ilmestyneet kirjat eivä ole olleet kummoisia, mutta tämä taas vie mennessään! Tästä linkistä Harry Holen kirjoitusjärjestys.

*
Kaksi murhaa, yksi huumekartelli ja Harry Hole. 

Harry Hole haluaa päästä hengestään mutta päätyykin selvittämään murhia kokaiinikauppiaan, korruptoituneen poliisin ja syövän kalvaman psykologin kanssa. 

Harry Hole on paennut Los Angelesiin juomaan itseään hengiltä. Selvinä hetkinään hän auttaa Lucillea, ikääntyvää näyttelijätärtä irtautumaan huumekartellista, jolle tämä on velkaa miljoona dollaria. 

Samaan aikaan Oslossa kaksi tyttöä löydetään murhattuina. Yksi epäillyistä on tunnettu kiinteistöpohatta. 

Tutkinnanjohtaja haluaisi Harryn tiimiinsä, mutta poliisijohto ei hyväksy yhteistyötä. Murhista epäilty kiinteistöpohatta yrittää puolestaan palkata Harryn puhdistamaan nimensä. Kun kartelli ottaa Lucillen panttivangikseen ja pohatta lupaa murhien selvittämisestä palkkion, jolla voisi kuitata Lucillen velat, Harry taipuu ehdotukseen. 

Kartelli on antanut aikaa vain kymmenen päivää, ja Oslon yötaivaalle kohoaa verikuu. 

Liki 40 miljoonaa kirjaa maailmanlaajuisesti myynyt Jo Nesbø on yksi tämän hetken menestyneimpiä rikoskirjailijoita yli 50:ssä maassa. Erityisesti Nesbøn Harry Holesta kertovat teokset ovat Suomessakin liki poikkeuksetta listaykkösiä. 
*
Harry Hole löytyy Amerikan länsirannikolta ja on pahoissa veloissa. Veloistaan päätäkseen hän suostuu auttamaan norjalaista miljonääriä, jotta tämä löytäisi syyllinen kahden nuoren naisen kuolemaan. Mies on vahvin epäilty, koska naiset olivat tämän bileissä. Pian myös lisää kuolleita löytyy ja outoja seikkoja löytyy ruumiista. Mitä ihmettä oikein on tekeillä. Poliisi päättää osin tehdä työtä Harryn kanssa, koska tällä tuntuu olevan vainua, mitä muilla ei ole.

Jännitystä riittää loppuun saakka ja syyllistä saa miettiä moneen kertaan. Loppujen lopuksi Harry onnistuu löytämään syyllisen, mutta onko se jo liian myöhään... Ihmeesti tapahtumia riittää koko reilut 18 tuntia ja yllättävän hyvin tämän jaksoin kuunnella. Suosittelen tätä kirjaa kaikille dekkarien ystäville. Paljon en muistanut edellisen kirjan tapahtumista, mutta niitä kyllä avataan tässä. Joten kirjojen lukeminen järjestyksessä on suositeltavaa. Aion lukea koko sarjan uudestaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.