maanantai 26. huhtikuuta 2021

Lee Child: Linnoitus

 


Lee Child: Linnoitus, englanninkielinen alkuteos 1998 ja suomeksi ensimmäisen kerran vuonna 2011. Äänikirjan pituus on vajaat 15 tuntia ja sen lukee suosikkini Aku Laitinen. Tämä oli ensimmäinen JAck Racher -kirja, johon aikoinani tutustuin.  Jäin heti koukkuun ja olen lukenut sarjan läpi moneen kertaan. Nyt siis menossa uusi kierros.

Kirjan tapahtumat alkavat Chigacosta, jossa Racher on ollut muutaman päivän blues-klubin ovimiehenä. Hän sattuu auttamaan sauvojen kanssa liikkuvaa naista pesulan ovella, kun nainen kidnapataan. Juuri sopivasti sattunut tapahtuma syöksee myös Racherin pitkälle matkalle Hollyksi osoittautuneen naisen kanssa pakettiautin tavaratilassa.

Matka päättyy Wyomingin metsäseudulle, jonka outo joukkio on julistanut itsenäiseksi. Tästä tapahtumat vain kiihtyvät kiihtymistään ja pian mukana on niin FBI:n johto kuin sotilasjohtoa, aina valkoista taloa myöten. Mikä on tämä takametsien outo linnoitus, mikä on erityiseksi rakennetun huoneen tarkoitus, mikä on Racherin heikko kohta ja voiko hän voittaa sen? Muun muassa näihin kysymyksiin voidaan saada vastaus tässä jännittävässä toimintapläjäyksessä. Jokin näissä kirjoissa vain saa minut koukkuun ja jaksan innostua näistä aina vain uudestaan! Sekin on mielenkiintoista, että englantilainen kirjailija kuvaa niin monipuolisesti niin Yhdysvaltojen maantietoa kuin muutakin yhteiskuntaa. Hyvin usein pitää ottaa kartta esiin ja etsiä kirjoissa kuvatut paikat!

Suosittelen tätä sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Sarjan seuraamisen voi aivan hyvin aloittaa myös tästä kirjasta. Edellinen, eli ensimmäinen osa, Tappotahti, oli lukuvuorossani ennen tätä kirjaa.  Annan kirjalle viisi- tähteä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.