keskiviikko 24. elokuuta 2022

Arttu Tuominen: Häväistyt

 

Tämä kirja on neljäs osa suositussa delta-sarjassa. Ensimmäinen osa: Verivelka, joka on vielä minulta  lukematta. Toinen osa: Hyvitys, jakoi tunteita ja minä annoin vain yhden tähden liian paasaamisen takia. Kolmas osa: Vaiettu, oli taasen oma tarinansa... Nyt asiat etenee ja Linda Toivonen pääsee ääneen. Tämä uusin, juuri julkaistu kirja on minusta ehdottamasti paras.

*
Lapset on pidettävä turvassa – mutta miten pahuuden tunnistaa?

Nettikeskusteluissa jokainen voi olla kuka haluaa. Se on huumaavaa vapautta – niin huumaavaa, että pahuus pääsee huomaamatta luikertelemaan lähelle.

13-vuotias Laura katoaa koulumatkalla. Poliisi epäilee tytön karanneen kotoa, kunnes tämän kotikoneelta paljastuu huolestuttavia asioita. Vaikuttaa siltä, että Laura on viettänyt kaksoiselämää netissä. Kun tytön ruumis nostetaan jokisuistosta, katoaminen muuttuu murhatutkinnaksi.

Vanhempi konstaapeli Linda Toivonen saa jutun tutkittavakseen. Uhri oli hänen oman tyttärensä luokkatoveri. Lindalla on hyytävä tunne, että tapaus ei ole ainoa.

Kuka on salaperäinen Peter Pan, jonka kuvia kadonneiden tyttöjen huoneista löytyy ympäri Suomea? 

Tutkinta vie poliisit netissä piileskelevien saalistajien maailmaan. Paikkaan, jota on mahdotonta valvoa ja hallita. Linda Toivonen tajuaa, että löytääkseen pedon, hänen on ensin voitettava omat demoninsa. 

Häväistyt on Delta-sarjan itsenäinen neljäs osa.

Porissa asuva Arttu Tuominen (s. 1981) luo lain molemmille puolille vahvan äänen, inhimillisen ja tunnistettavan. Delta-sarjan oikeudet on myyty kuuteen maahan, ja dekkareista suunnitellaan myös tv-sarjaa.

*
Lindan nuoruudessa hänellä oli lupaavaa ura ja hän pääsi kuin pääsikin pitkälle, kunnes jotain tapahtui... Kauheuta asioita, joita hän maksaa vielä aikuisenakin ja se on viedä häneltä tyttärenkin. Jo äidin kuolema on suistaa Lindan täysin raiteltaan. Ja kukapa tulee apuun, kuin paras työtoveri, jolle hän jää palveluksen velkaa. Yllättävän pian tämäkin palvelus maksetaan takaisin!

Mukava kaikesta huolimatta seurata tätä sarjaa ja taidan ottaa ensimmäisenkin osan vielä lukulistalleni. Sen verran tämä kirja vakuutti. Ja odotan lisää jatkoa myös sarjalle. 

Suosittelen kyllä tässä vaiheessa viimeistään tutustumaan Tuomisen tuotantoon ja todella tämän kirjan voi mainiosti lukea, vaikkei edellisiä osia olisi lukenut tai niistä pitänyt. Jokainen kirja on täysin oma itsensä. Pitkästä aikaa kotimainen kirja säväytti ja annankin tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.