tiistai 16. helmikuuta 2021

Tuomas Niskakangas: Roihu

 


Tuomas Niskakangas: Roihu, 2021. Äänikirjan pituus noin 17,5 tuntia ja lukijana toimii suosikkini Jukka Pitkänen. Varmaankin juuri lukijan tähden noinkin pitkän kirjan jaksoin hyvin kuunnella! 

Kirja kertoo hieman dystooppisen tapaan Suomesta noin 10 - 15 vuoden kuluttua. Maa on täysin jakaantunut, on vain sosialistinen vasemmisto ja kapitalistinen oikeisto. Yritysjohtajat ja rikkaat manipuloivat oikeistoa ja varallisuuden epätasainen jakautuminen on täyttä totta. Köyhät köyhtyvät ja alkavat kapinoida, rikkaat rikastuvat ja hallitsevat maata.

Kirjassa seurataan enimmäkseen pääministerin Leo Kosken seikkailuja, joissa alkavat taustajoukot hävitä ja henki on koko ajan vaarassa. Toisaalta vasemmiston Emma Erolayrittää täytää vihastuvan kansan toiveita. Lisäksi taustalla häärii niin "järkäle", "metso" kuin Leo Kosken isän korvike Pontus. Vaikka kirjassa on paljon henkilöitä, ovat heidän nimet sen verran erilaisia, että myös äänikirjassa niitä voi seurata.

Tapahtumat kiihtyvät vain kiihtymistään ja alkaa tuntua, että löytyykö mihinkään järkevää ratkaisua. Kuinka saada vihainen kansa rauhoittumaan? Ja keneen voi yleensäkään voi luottaa? Mielenkiintoinen kirja mielenkiintoisesta aiheesta! Ja pitää otteessaa loppuun saakka...

Suosittelen kyllä tutustumaan! Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.