perjantai 8. toukokuuta 2020

Peter James: Totuuden kirousPeter James: Totuuden kirous, ilmestyi äänikirjana toukokuun alussa. E-kirjana oli jo aiemmin saatavilla. Roy Grace-dekkareistaan tunnettu James kirjoittaa myös muuta kelvollista jännityskirjallisuutta. Tämä kirja on alunperin julkaistu englanniksi jo vuonna 1997 ja vihdoin nyt saadaan myös suomennos. Näitä suomentamattomia Jamesin kirjoja on vielä toistakymmentä kappaletta. Kiitos Minervalle, että näitä suomennetaan tiuhaan tahtiin. Nimittäin syksyllä ilmestyy taas seuraava Grace-kirja, Kuolema käy oikeutta!

Tämän äänikirjan lukee Toni Kamula, joka on sujuva ja miellyttävän kuuloinen lukija, yksi suosikeistani. Äänikirjan pituus on yli 19 tuntia, joten kuunneltavaa riittää! Painetussa kirjassa sivuja on 531. Heti kirjan alussa kerrotaan, että Jamesilla on omakohtaisia kokemuksia lapsettomuudesta ja sen hoidosta. Tämä antaa taustaa myös kirjalle Täydellisyyden hinta. Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta!

"Johnin ja Susanin elämässä asiat eivät voisi olla paremmin. Rakkaus kukoistaa, Johnin yritys menestyy ja pariskunta on juuri muuttanut unelmiensa taloon. Kaikki on täydellistä, kunnes odottamaton taloudellinen takaisku ajaa heidät vararikon partaalle. Heillä on 30 päivää aikaa löytää jostain 1,5 miljoonaa puntaa, tai niin yritys kuin uusi kotikin ovat mennyttä. Aivan yllättäen apuaan tarjoaa salaperäinen sveitsiläinen pankkiiri Emil Sarotzini. Rahat ovat Susanin ja Johnin ulottuvilla, mutta niiden hinta ravisuttaa heidän avioliittonsa perustuksia. Sarozini haluaa Susanin ryhtyvän sijaissynnyttäjäksi omalle lapselleen. Peläten menettävänsä kaiken, minkä eteen ovat työskennelleet, John ja Susan suostuvat sopimukseen. Tietämättöminä sen kauhistuttavista seurauksista."

Kirjassa seurataan pariskunnan ajatuksia ja toimia esittelyssä esitellyn tapahtuman pyörteissä. Velkojen tilanne on niin huono, että he eivät näe muita vaihtoehtoja. Myös heidän keskinäinen päätös lapsettomuudesta puhuttaa ja mietityttää. Alusta alkaen kirjassa on jännittäviä piirteitä. Niin siten aika kuluu ja pariskunta alkaa pikkuhiljaa tottua ajatukseen raskaudesta. Kirjassa edetään tilannetta sujuvasti, eikä raskauteen itsessään keskitytä liikaa. Jännitteitä piilee nurkan takana ja kokoajan odottaa, että miten tarina taasen etenee! Outoja sattumia alkaa ilmentymään pariskunnan lähipiirissä. Lisäksi Susan näyttää toimivan omapäisesti Johnin selän takana. Mistä tässä kaikessa oikein on kysymys?

Tarina etenee todella sujuvasti ja tunnelma on samalla sekä hyytävä että lämminhenkinen. Peter James osaa kyllä hommansa ja tämä vanhempikin kirja on todella mukaansatempaava. Monien vaiheiden jälkeen kauan odotettu lapsi syntyy ja vieläkään ei ole tietoa, että mihin asiat johtaa! Tämä kirja kyllä pitää toden teolla otteessaan! Ja mitä ihmettä tämä mystinen herra Sarotzini oikein haluaa??

Suosittelen kirjaa ehdottomasti kaikille vähänkään jännityksestä pitävälle. Sanottakoon myös, että nämä kirjat eivät ole ihan herkimmille. Myös muuhun Jamesin tuotantoon kannattaa tutustua!

"Peter James on kirjailija, käsikirjoittaja, tuottaja ja yksi Ison-Britannian suosituimmista dekkaristeista. Peter Jamesin teokset ovat olleet jatkuvasti Britannian bestseller-listojen kärjessä, ja niitä on käännetty jo 37 kielelle. Hänen huippusuositun Roy Grace -sarjansa kirjoja on myyty yli 19 miljoonaa kappaletta."

Viihdyin hyvin tämän kirjan parissa ja ei meinannut välillä malttaaa jättää kesken. Ja huh, loppua kohden jännitys vain tiivistyy. Annan kirjalle viisi tähteä!


    -    -    -

Tässä vielä muutama sana arvostelukappaleista. Pyydän niitä vähän ja vain hyvistä kirjoista. Tämä jo ihan senkin takia, että en halua kirjaa, josta en pidä. Tästä saattaa johtua se, että kehun vuolaasti arvostelukappaleita. Mutta te, jotka luette blogiani enemmän, huomaatte, että kehun yhtälailla mitä tahansa kirjaa, joka minua miellyttää! Ja samalla tavalla, jos sattuisin kuuntelemaan huonon arvostelukappaleen, voin asiallisesti kertoa myös siitä oman mielipiteeni.

2 kommenttia:

  1. Tämä Peter James minun pitäisi ottaa lukuohjelmaan. Niin paljon tätä sarjaa on kehuttu, enkä ole yhtään lukenut. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Suosittelen tutustumaan!
    Tämä kyseinen kirja ei kuulu sarjaan. Jamesilla on sekä että.
    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.