sunnuntai 22. elokuuta 2021

Lee Child: 61 tuntia


Lee Child: 61 tuntia, 2010. Äänikirjan pituus on vajaat 12 tuntia ja sen lukee suosikkini Aku Laitinen. Kustantaja on Karisto.

Edellinen kirja, Viides matkustaja sijoittui New Yorkiin ja kesäaikaan. Nyt on tullut talvi ja Reacher on matkannut kohti pohjoista. Liftattuaan linja-autoon hän päätyy Etelä-Dakotaan ja jää sinne jumiin lumimyrskyn takia. Kukaan ei pääse kaupunkiin eikä sieltä pois. Joku kuitenkin ohjaa vanhaa herttaista naista, jonka olisi tarkoitus todistaa oikeudenkäynnissä.

Jack Reacherilla on aiempaakin kokemusta salaisuuksia hautovista pikkukaupungeista. Mutta tällä kertaa tiedetään, että kaupunki on preerian talvimyrskyn saartama, ja tiedetään, että murhaaja on jo tullut kaupunkiin eliminoimaan ratkaisevaa todistajaa. Mutta sitä ei tiedetä, kuka tappaja on - eikä sitä, että Reacher on jäänyt sattumalta jumiin samaan kaupunkiin... Kun Jack Reacher ratkoo ”suljetun huoneen mysteeriä”, vauhtia löytyy taatusti enemmän kuin englantilaisten kartanoiden käytäviltä. Ja miten on mahdollista, että raakaotteinen moottoripyöräjengi tuntuu taikovan amfetamiinilasteja tyhjästä? Sitä selvittäessään Reacher joutuu vastatusten sekä huumekonnien että pakkasviiman kanssa.

Jack Reacherilla ei ole omaa perhettä, eikä hänellä ole aikoihin ollut isovanhempia. Nyt kun hän kohtaa tämän herttaisen kauniisti ikääntyneen naisen, hänen suojeluvaistonsa ovat taas huipussaan. Hän tekee kaikkensa pelastaakseen naisen julmalta tappajalta, jolta kukaan ei ole turvassa. Pahaksi onneksi kaupungin vieressä on vankila, joka sitoo aika ajoin kaikki kaupungin poliisivoimat, jos hälyytyssireeni soi vankilassa. Ja juuri niin käy ratkaisevalla hetkellä...


Myös lähellä kaupunkia on hylätty armeijan tukikohta. Sinne on varastoitu jotain ja sen piirrustuksissakin on jotan epäselvää. Auttaakseen paikallista poliisia, Reacher soittaa vanhaan yksikköönsä ja saa langan päähän seuraajansa, mukavan kuuloisen naisen. Selvittäessään tukikohtaa he ystävystyvät ja Reacher päättää suunnata matkansa kohti Virginiaa, naisen tukikohtaa. 

Tämä kirja on taattua Lee Childin laatua, suosittelen tähän tutustumaan, vaikkein Reacher olisikaan ennenstään tuttu. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Kirjan nimi tuntui vieraalta, mutta kun luin postauksesi, totesin että olen minä tämän lukenut. Oli hyvä!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.