torstai 29. joulukuuta 2022

Tove Alsterdal: Kadonneet

 

Tämä äänikirja on ilmestynyt 14.11.2022 ja sen kustantaja on Gummerus. Äänikirjan pituus on vajaat 13 h ja sen lukee Karolina Kudjoi. Muut Alsterdalin kirjat löytyvät tästä linkistä.
*
Minkä arvoinen on elämä?

Huikea psykologinen trilleri kertoo tarinan kolmesta naisesta, joiden elämä järkkyy raa'asti, kolmesta polusta, jotka tulevat risteämään siellä, minne lain käsi ei ylety. Pahuus väijyy kauniin julkisivun takana, siellä ihminen voidaan ostaa ja myydä ja siellä hän voi vaihtaa nimeään tai kuolla.

Ruotsalainen Terese herää hiekkarannalla Espanjassa ja astuu vedenrajassa kelluvan mustan miehen ruumiin päälle. Samaan aikaan samassa paikassa toinen nainen, jonka nimi vielä hetken on Mary, hiipii pimeän turvin maihin ja yrittää pysyä piilossa sekä salakuljettajilta että viranomaisilta. New Yorkissa lavastaja Ally odottaa turhaan toimittajamiestään Patrickia takaisin Pariisista, jossa tämä on ollut keräämässä aineistoa kansainvälistä ihmiskauppaa käsittelevään artikkeliin. Kun hän lähtee etsimään miestä postissa tulleen muistikirjan avulla, seuraa matka pimeimpään Eurooppaan ja hänen omaan menneisyyteensä. Kun kulissit murenevat ja Patrick tuntuu lipuvan yhä kauemmas, ei oikeus toteudu ennen kuin Ally ottaa sen omiin käsiinsä.¨

”Kadonneet on kaunein rakkaustarina, pelottavin trilleri ja uskottavin yhteiskuntakuvaus, jonka olen lukenut pitkään aikaan. Jännitys on samaa luokkaa kuin John Grishamilla ja rakkaustarina yhtä koskettava kuin Englantilaisessa potilaassa.” - Litteratursiden.dk
”Huippuluokan kansainvälinen trilleri.” - Liza Marklund
*
Tässä seurataan enimmäkseen Allyn elämää, kun hän etsii miestään, joka on lähtenyt juttukeikalle eurooppaan. Pian hän törmää kauheuksiin ja joutuu henkensä uhalla selvittämään tilannetta. Lisäksi hän odotttaa yhteistä lasta, eikä isä vielä tiedä sitä. Kilpajuoksu ympäri Euroopaa alkaa!

Kirja on aika rankka ja ei sovi herkimmille lukijoille, mutta vahva yhteiskunnallinen sanoma tässä kyllä on. Suosittelen kuitenkin tutustumaan. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.