torstai 2. joulukuuta 2021

Lokakuun luetut



Niall ja Eden Paternoster ovat palaamassa kotiin tavanomaiselta sunnuntaiajelultaan, kun Eden vaatii pysähtymään matkalla kaupassa. Vastentahtoisesti Niall kaartaa supermarketin parkkipaikalle ja jää odottelemaan kauppaan juoksevaa vaimoaan. Hän odottaa. Ja odottaa. Eden ei kuitenkaan tule takaisin. Hän on kadonnut. Muutamaa päivää myöhemmin kiivaasti syyttömyyttään vakuutteleva Niall pidätetään epäiltynä vaimonsa murhasta. Kun Roy Grace alkaa tutkia Edenin katoamista, käy ilmeiseksi, ettei mikään tapauksesta tiedetty pidä paikkaansa. Ensi kertaa urallaan Roy Grace on täydellisessä umpikujassa. Kuolemaan jätetty on rikosylikomisario Roy Gracesta kertovan suositun kirjasarjan seitsemästoista osa.
Annoin kirjalle 5-



Tämä on 8. osa sarjassa.
Murhalla on lyhyet jäljet.

Yli kolme miljoonaa kirjaa myyneen dekkarikuningattaren menestysromaani on valheiden ruumiinavaus ja tutkielma yhteiskunnan kipukohdista.

Koulun suunnistuspäivän jälkeen metsästä löytyy kuollut poika: ruumis on pahoinpidelty ja arvoesineet ovat kadoksissa. Epäilykset suuntautuvat alueella liikkuvaan väkivaltaiseen nuorisojengiin. Rikospoliisi Emma Sköldin täytyy löytää syyllinen ennen kuin tapahtuu uusi murha, mutta hänellä on tunne, ettei jokin täsmää. Joku valehtelee, mutta kuka – vai kaikki? Valheenpunoja käsittelee ennakkoluuloja, syrjäytymistä, luokkaeroja ja valheita, joita me kaikki kerromme.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muista ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti Ruotsissa ja sama menestys on jatkunut Suomessa. Sarenbrant asuu romaaneista tutussa Brommassa Tukholman lähellä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

”Sarenbrant paranee paranemistaan, ja uusi kirja osoittaa selvästi, miksi hänet nimettiin vuoden 2019 parhaaksi dekkarikirjailijaksi.” – Kapprakt

”Sofie Sarenbrant tuo oman lisänsä pohjoismaiseen rikoskirjallisuuteen eikä vain peesaa sen peräaalloilla.” – Jukka Petäjä, HS
Annoin kirjalle 4+


Toiset ansaitsevat rangaistuksen, toiset ansaitsevat kuolla

Nora Feller on nähnyt M-ryhmän pimeän pelin eikä halua olla enää missään tekemisissä sen kanssa. Sen sijaan hän on aloittanut uuden työn Halmstadin vakavien rikosten yksikössä.

Uudessa työpaikassaan Nora saa yksinkertaiselta vaikuttavan tehtävän tarkkailla poliisille tuttua huumekuriiria. Pian kuriirin kautta paljastuu kuitenkin odotettua suurempi rikosvyyhti, joka tuo järkyttävällä tavalla esiin ihmisyyden pimeimmät puolet. Tutkimus vaan mutkistuu, kun huvila trendikkäällä Frösakullin alueella räjähtää. Samaan aikaan Noralla on pahaenteinen tunne, että joku seuraa häntä.

M-ryhmä – Ojasta allikkoon on mustaakin mustempi trilleri raakuudesta, nöyryyttämisestä ja pedosta ihmisen sisällä. Se on itsenäinen jatko-osa synkälle trillerisarjalle M-ryhmä.

Christina Larsson asuu Göteborgissa Ruotsissa ja kirjoittaa tiheätempoisia dekkareita, joissa nousevat raadollisella tavalla esiin tämän päivän pohjoismaisen yhteiskunnan kipukohdat. M-ryhmän lisäksi Larssonilta on aiemmin suomennettu rikoskomisarion Ingrid Bergmanista kertova dekkarisarja. 

Annoin kirjalle 3-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.