lauantai 24. syyskuuta 2022

Viveca Sten: Laakson varjo


Tämä on toinen osa uudessa sarjassa. Äänikirjan pituus vajaat 13 tuntia ja sen lukee Anni Kajos. Ensimmäinen osa ilmestyi vuosi sitten. Viimeinen osa Öölanti-sarjassa ilmestyi kaksi vuotta sitten.

*
Lumisen rikossarjan hyytävää jatkoa! 

Åren murhat -sarjan Laakson varjo tarjoaa jäätävää jännitystä, vahvoja luonnekuvauksia ja majesteettista tunturimaisemaa. 

Idyllisessä Åressa vietetään talvilomaa, kun paikallisen julkkiksen ruumis löytyy rusikoituna lumesta. Uhrilla ei näytä olevan vihollisia, joten miksi verityö? Poliisi on neuvoton. 
Samaan aikaan kristillisen kirkon vapaa lahko on saanut jalansijan Norjan rajalla syrjäisissä kylissä. Nuori Rebecca haaveilee vain Jumalan palvelemisesta uskollisena pastorin vaimona, mutta jääkin yksin ja haavoittuvaksi. Kukaan ei puolusta häntä, ja pian hän saa jo pelätä henkensä puolesta. Yhä uusia salaisuuksia paljastuu synkän tarinan keriytyessä esiin. 

”Viveca Sten on ehdottomasti genrensä kärkijoukkoa.” – Kapprakt

Viveca Sten (s. 1959) loi talvisen Åren murhat -sarjansa Sandhamnin murhat -sarjan kesäisen saaristoparatiisin rinnalle. Lumen uhrit aloitti rikossarjan idyllisissä talvimaisemissa ja ponnahti oitis bestsellerlistojen kärkeen. Veriteot jatkuvat sarjan toisessa osassa Laakson varjo. Viveca Stenin dekkareita on myyty maailmanlaajuisesti yli kuusi miljoonaa kappaletta ja käännösoikeuksia ostettu 40 maahan. Kirjat ovat pitäneet pintansa suomalaisten suosikkidekkarien joukossa jo vuosia.  

*

Tämä oli kyllä vahva ja hyvä uutuus. Kirjaan oli hyvä tempautua mukaan. Maisemat ovat hienot ja hyvä, inspiroiva ympäristö kiinnostaa. Suosittelen tutustumaan myös tähän sarjaan. Tälle kirjalle annan 5- tähteä-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.