maanantai 26. joulukuuta 2022

Anna Bågstam: Varjoteatteri


Tämän äänikirjan kustantaja on Storytel ja sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Silminnäkijä. Äänikirjan pituus on noin 11h ja sen lukee Ria Kataja. Tämä on parempi kuin ensimmäinen osa ja kolmas äänikirjakin on julkaistu vastikään.
*
Murha ja poliittista suhmurointia ruotsalaisessa kalastajakylässä

Nainen on kadonnut oudoissa olosuhteissa. Kaikki merkit viittaavat siihen, että hänet on kidnapattu. Pian ruumis kelluu maihin pienessä ruotsalaisessa kalastajakylässä Juutinraumalla. Uhrilla on palovammoja, eikä häntä voida tunnistaa. Kuka yrittää piilottaa jälkensä?

Rikostutkija Harriet Vesterberg työskentelee epätoivoisesti löytääkseen tekijän. Samalla hän huolehtii dementoituvasta isästään ja kamppailee huterassa suhteessaan komean mutta salailevan asianajajan Rikardin kanssa.

Lisäksi alueella järjestetään poliittinen huippukokous. Harrietin pomo Margareta aloittaa yhteistyön kuntapoliitikon kanssa, mutta Harriet epäilee, että poliitikolla on synkempiä arvoja kuin mitä hän julkisesti väittää. Pian Harriet joutuu kisaamaan epätoivoisesti aikaa vastaan. Kisassa ratkaistaan, noudattaako Harriet sääntöjä – tuhoisin seurauksin.

Varjoteatteri on nopeatempoinen trilleri, jonka pääosassa on älykäs, epätäydellinen ja tupakkakoukussa oleva Harriet. Se on Juutinrauman murhat -sarjan toinen osa. 

*

Tämä on melko tyypillinen skandidekkari, mutta henkilöt ovat mielenkiintoisia ja sympaattisia. Aion kuunnella myös seuraavan osan. Suosittelen! Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.