perjantai 10. kesäkuuta 2022

Sofie Sarenbrant: Suojelusenkeli

 

Tämä on 9. osa suositussa Emma Sköld -sarjassa ja se ilmestyi viikko sitten. Äänikirjan pituus 9,5 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Satu Paavola.

Viihdyttävää jännitystä! 
”Kerronnassa on Sarenbrantille ominaiseen tapaan draivia. Aiheenvalinta ja erittäin taitavasti rakennettu juoni luovat jännitystä ja tempaavat lukijan mukaansa.” 
– BTJ 
Kirsikkapuut kukkivat Tukholmassa, mutta poliisi Emma Sköldillä ei ole aikaa pysähtyä nauttimaan keväästä. Hänen työparinsa Krille on kadonnut jälkiä jättämättä, ja Emma on päättänyt löytää kollegansa – elossa tai kuolleena. Emma ei luovu toivosta, vaikka tutkinta on polkenut jo kuukausia paikallaan. 

Samaan aikaan kun se viimein etenee, hylätystä mielisairaalasta löytyy raa’asti murhatun miehen ruumis. Jo valmiiksi kiireinen Emma saa ratkaistavakseen uuden tapauksen. Vasta kun uhrin henkilöllisyys paljastuu, Emma ymmärtää, että Krillen katoaminen ja murha saattavat liittyä toisiinsa. 

Sofie Sarenbrant (s. 1978) on ruotsalainen menestysdekkaristi. Kymmenisen vuotta sitten hän kirjoitti ensimmäisen Emma Sköldistä kertovan jännärinsä. Kirjasta tuli heti valtava hitti Ruotsissa ja sama menestys on jatkunut kansainvälisesti. Emma Sköld -sarjan kirjoja on käännetty jo 15 kielelle ja niitä on myyty yli kolme ja puoli miljoonaa kappaletta. Suojelusenkeli on sarjan yhdeksäs itsenäinen romaani. 

Tässä kirjassa voi seurata jälleen Emman ja Nylletin seikkailuja, kun he etsivät kadonnutta kolleegaansa. Nylletillä on suhde psykologi Noran kanssa, ja Emma haikailee Krillestä. Lapset siitä välissä...

Tämä on tosi hyvä sarja ja suosittelen tätä kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.