Lukulistalla/ päivitetty 20.7.


Mitä tapahtui koulun bileissä vuonna 1965?
Ylioppilaskeväänä he olivat vannoneet, että heidän jenginsä ei hajoaisi. Nyt he kokoontuvat ensimmäiseen luokkakokoukseensa, kahdenkymmenen vuoden jälkeen: kaupunginvaltuutettu, mainostaiteilija, toimittaja, toimitusjohtaja, kotirouva, ranskanopettaja, lentovirkailija ja tekstiilikauppias.
Luokkakokous sujuu niin kuin pitääkin, ja lopuksi lähdetään jatkoille. Siellä tapahtumat saavat äkkikäänteen: yksi joukosta surmataan raa’asti. Aamuksi suunniteltu silliaamiainen vaihtuu poliisikuulusteluksi.
Kuinka ylioppilaskirjoitusten vuosi liittyy tapahtumiin? Mitä tärkeää tapahtui koulubileissä helmikuun viimeisenä lauantaina vuonna 1965 – ja kenelle?Ranskan suosituimman dekkaristin, Pierre Lemaitren, huikea trilleri Alex palkittiin ilmestymisvuonnaan 2013 The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaana rikosromaanina. Palkinnon myöntää Crime Writers’ Association. Kirjan oikeudet on ostettu yli 20 maahan, ja sitä on myyty yksin Ranskassa 250 000 kpl.
Alex, 35-vuotias viettelevän kaunis nainen, kidnapataan ja ripustetaan ahtaaseen häkkiin sullottuna riippumaan tyhjän varastorakennuksen katosta. Hänet jätetään kitumaan kuoliaaksi ahneiden rottien odottaessa uhrin viimeisten voimien hiipumista.
Sieppauksesta vihjeen saanut poliisi on avuton. Lunnaita ei pyydetä, uhria ei tunneta, johtolankoja ei ole.
Kun poliisi lopulta löytää kiduttajan piilopaikan, on tyttö kadonnut. Kukaan ei tunnu edes tietävän kuka hän on.
Poliisi on koko ajan askelen jäljessä, kun sieppaajaltaan karannut Alex toteuttaa omaa suunnitelmaansa, jossa anteeksiannolla ei ole sijaa.
Poliisipäällikkö Camille Verhoeven saa panna peliin kaikki vaistonsa ja intuitionsa selvittääkseen nuoren naisen todellisen identiteetin. Mitä pidemmälle tutkimukset edistyvät, sitä synkempänä piirtyy Alexin menneisyys – ja tulevaisuus.
Lemaitre eksyttää lukijan labyrinttiin, jossa uhri ja pyöveli vaihtavat paikkaa tämän tästä. Näkökulmien vaihdokset ja juonenkäänteet pitävät otteessaan täydellisen nerokkaaseen loppuratkaisuun saakka.
Amerikkalainen tuotantoyhtiö Elberon Entertainment kuvaa teoksen pohjalta parhaillaan elokuvaa, jonka käsikirjoituksesta vastaa Pierre Lemaitre itse.Nyt vihdoin yritän selättää klassikon ja lukea tämän, mikä on ollut tosi pitkään haaveenani. Osallistun tällä Klassikkohaasteeseen
*
Ylittämättömän kirjaklassikon ja suomalaisten Vuosisadan kirjaksi äänestämän suurteoksesta on tehty kaksiosainen äänikirja, jonka tulkitsee Lars Svedberg.
Mika Waltarin ensimmäisestä suuresta historiallisesta romaanista tuli ilmestyttyään kansainvälinen bestseller, joka jatkuvasti valloittaa uusia lukijasukupolvia.
Sinuhe on löytölapsi, joka kasvaa köyhän lääkärin poikana Thebassa. Hän valmistuu itsekin lääkäriksi ja toimii faaraon aivokirurgina. Monien myrskyisten vaiheiden, rakkauksien ja pettymyksien jälkeen hän muistelee maanpakolaisena itäisen meren rannalla nuoruuttaan ja hulluuttaan.
Sinuhe egyptiläinen on Mika Waltarin ensimmäinen suuri historiallinen romaani, joka ilmestyi vuonna 1945. Teos nousi nopeasti kansainväliseksi bestselleriksi ja on sittemmin käännetty yli neljällekymmenelle kielelle.
Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää romaanien lisäksi mm. runoja, näytelmiä, satuja, elokuvakäsikirjoituksia sekä sarjakuvariimejä.”Huikean jännittävä tarina.” – Aftonbladet
Strindberg-sarjan kolmannessa dekkarissa vanhat synnit kietoutuvat uusiin rikoksiin leppeissä merimaisemissa.
Kesä on kukkeimmillaan Hovenäsetissä: linnut laulavat, meri välkkyy ja August Strindbergillä on leivontakilpailu järjestettävänään. Idylli kuitenkin murtuu, kun kylä kietoutuu outoon sumuun ja rannan uimahyppytornista löytyy ruumis. Kuka vainaja on, miksi hän kuoli ja miten hän päätyi Hovenäsetiin? Tapauksen jäljet johtavat kesään 1989 ja paikallisen naisen paloittelumurhaan.
Kristina Ohlsson (s. 1979) on Pohjoismaiden suosituimpia jännityskirjailijoita. Strindberg-sarjan aiemmat osat Myrskynvartija (2022) ja Jäänmurtaja (2023) ovat löytäneet innokkaan yleisön myös Suomesta. Sarja sijoittuu Ruotsin länsirannikolle Hovenäsetin kylään, joka on yksi Ohlssonin lempipaikoista.
*
”Ohlssonin loistava ja jännittävä Varjopaikka hurmaa.” – Adresseavisen
”Ohlsson maalaa maisemansa taidokkaasti.” – BTJ
”Jännittävä ja mutkikas juoni, jonka parissa viisisataa sivua kiitää ohi.” – Göteborgs-PostenNicholas Bingen kauhutrilleri Nousu vie kohtalokkaalle retkelle mystisen, keskeltä valtamerta nousseen vuoren huipulle.
Valtava, lumen peittämä vuori on ilmestynyt tyhjästä keskelle Tyyntä valtamerta. Kukaan ei löydä vuoren olemassaololle selitystä, joten salaperäinen järjestö palkkaa fyysikko Harold Tunmoren selvittämään vuoren mysteerin.
Harold tiimeineen ei pysty kuvittelemaankaan, mitä kaikkea he kohtaavat vuoren huippua kohti kiivetessään. Mitä korkeammalle tiimi kapuaa, sitä vähemmän asiat vaikuttavat luonnollisilta. Aika kulkee epätavallisesti, minuutit muuttuvat tunneiksi ja tunnit päiviksi. Tiimin jäsenet alkavat menettää muistonsa ja vainoharhaisuus leviää heidän joukossaan.
Vaaroista huolimatta ryhmä kokee kummallista paloa saavuttaa vuoren huippu. Sitä kohti edetessään Harold joutuu kuitenkin pohtimaan, odottaako perillä ihmiskunnan mahtavin tieteellinen löytö vai hänen oma tuhonsa? Nicholas Bingen Nousu kaappaa mukaansa kauhistuttavalle matkalle kohti salaperäisen vuoren huippua ja iskee tajuntaan kuin hakku jäiseen kiviseinämään.
Nicholas Binge on Singaporessa syntynyt kirjailija, joka on sittemmin asunut Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja Hongkongissa. Binge kirjoittaa spekulatiivista fiktiota, ja hänen esikoisteoksensa Professor Everywhere oli Proverse-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana Hongkongissa. Suomeksi häneltä julkaistaan ensimmäisenä romaani Nousu elokuussa 2023.
Binge rakastaa kaikkea outoa, rajoja rikkovaa ja sellaista, mikä saa hänet itkemään. Tällä hetkellä Binge asuu Edinburghissa perheensä kanssa ja työskentelee kirjoittamisen ohella englannin kielen opettajana.Ruumis kylpyammeessa
Roy Grace kaksoiselämää viettäneen miehen jäljillä.
Väkivaltaisessa avioliitossa elävä kampaaja Lorna Belling on löytänyt uuden onnen. Salasuhde karismaattisen Gregin kanssa on kestänyt jo puolitoista vuotta. Greg on luvannut päättää rakkaudettoman liittonsa vaimonsa Belindan kanssa ja viedä Lornan pois tämän ilkeän aviomiehen ulottuvilta. Oikeaa aikaa ei vain koskaan näytä tulevan. Lopulta Greg sanoo kertovansa uutisen vaimolleen Malediiveille suuntautuvalla lomamatkalla.
Muutamaa viikkoa myöhemmin eräs Lornan asiakas esittelee lemmekkäitä kuvia Malediiveilla aviomiehensä kanssa viettämältään lomalta. Lornan kauhuksi kuvissa esiintyvä mies on hänen Greginsä. Paitsi että hänen nimensä ei suinkaan ole Greg eikä nainen, jonka hiukset Lorna on juuri leikannut, ole nimeltään Belinda.
Kun Lornan ruumis seuraavana päivänä löytyy kylpyammeesta, tapaus näyttää selvältä, ja poliisilla on vain yksi pääepäilty. Pian murhan ympärille alkaa kuitenkin ilmaantua vaihtoehtoisia selityksiä. Rikosylikomisario Roy Gracelle selviää, että hänen on otettava huomioon kaikki vaihtoehdot.
Brittijännityksen mestarin Peter Jamesin Roy Grace -dekkarisarjassa seurataan brightonilaispoliisin rikostutkimuksia ja hänen ajoittain traagisia tapahtumia sisältävää yksityiselämäänsä. Kuolema ei rakasta ketään on vangitsevan sarjan 13., itsenäinen osa. Roy Grace -dekkareista tehdään Englannissa suosittua televisiosarjaa, jota esitetään myös Suomessa.”Henkilöhahmoihin on vaikea olla rakastumatta.” - Tidningen Kulturen
Riehuuko Tukholman yläluokassa murhaaja? Rikas liikemies kuolee kotinsa edustalla. Mikä rooli on salaperäisellä kerholla, jonka jäsenet maksavat fantasioidensa toteuttamisesta pitkän pennin?
Marianne Jidhoff on 55-vuotias teräväpäinen syyttäjänsihteeri, joka palaa töihin pitkältä virkavapaalta. Parkkiintuneen rikostutkijan Torsten Ehnin ja nuoren konstaapelin Augustin Madridin kanssa hän alkaa selvittää hienostopiirien kätkettyä kääntöpuolta.
Denise Rudbergin Marianne Jidhoff -dekkareissa rikokset tapahtuvat komeissa puitteissa, samppanja virtaa ja jokaisella on jotain salattavaa. Yksi tappava syrjähyppy on sarjan ensimmäinen osa..Gotlantiin sijoittuva suosittu dekkarisarja jatkuu
Gotlantilainen rakennusfirman omistaja ja tunnollinen perheenisä on lähtenyt aikaiselle aamulenkille Fårön saaren leirintäalueella. Vähän myöhemmin hänet löydetään rauhalliselta hiekkarannalta kuolleena. Miestä on ammuttu kylmäverisesti päähän.
Kun poliisi alkaa selvittää käsittämätöntä ja raakaa murhaa, Karin Jacobsson saa elämänsä tilaisuuden: hän pääsee johtamaan ensimmäistä isoa juttuaan, sillä komisario Anders Knutas on lomalla. Myös toimittaja Johan Berg etsii sinnikkäästi totuutta, samalla kun yrittää voittaa takaisin elämänsä rakkauden, Emma Winarven.Kirja palkittiin Vuoden esikoisdekkari -kunniakirjalla! Isa Karos -sarjan huikeassa avausosassa mökkirannasta löytyy tyttölapsen ruumis. Murhatutkinta sysää ylikonstaapeli Isa Karoksen matkalle ihmismielen syvyyksiin – omaansa ja murhaajan. Unien kuvissa pimeä jää. Kun kaikki on mennyt, pimeä jää. Pimeä jää on Saimaan sydämeen Savonlinnaan ja uinuvaan kalastajakylään, Oraviin sijoittuva psykologinen trilleri. Poliisikaksikko Isa Karos ja Niiles Aarnikoski joutuu uransa vaikeimman tapauksen eteen selvittäessään 9-vuotiaan Sofia Sihvosen murhaa. Miksi lapsi on sullottu katiskaan? Entä mistä kertoo tytön kaulaan aseteltu puukoru? Kysymyksistä vaikein vaanii Isaa öisin: miksi joku murhaa lapsen? Isan ja Niileksen eteen tulee umpikuja toisensa jälkeen, niin murhatutkinnassa kuin siviilielämässä, ja kaikki sekoittuu vyyhdeksi, josta on vaikea erottaa, kehen voi luottaa ja kenen puolesta pitäisi pelätä. Tai ketä pitäisi pelätä. Tuire Malmstedt (s. 1974) on kirjailija, joka toimii kieltenopettajana, ja on aiemmin työskennellyt kääntäjänä ja teknisenä kirjoittajana.
”Jewellin viimeisin saattaa hyvinkin olla hänen parhaansa.” – Booklist
Häikäisevä psykologinen trilleri podcast-juontajasta, jonka maailma uhkaa hajota, kun hän päästää ”syntymäpäiväkaimansa” ujuttautumaan elämäänsä – ja kotiinsa.
Alix viettää 45-vuotispäiväänsä pubissa, kun hän kohtaa Josien, joka myös juhlii syntymäpäiviään. Paljastuu, että he ovat syntyneet samana päivänä samassa sairaalassa. Myöhemmin he kohtaavat uudelleen. Josie on kuunnellut Alixin suosittua podcastia ja ehdottaa itseään haastateltavaksi. Josien elämä vaikuttaa oudolla tapaa kiehtovalta, ja vaikka Alixilla on epäilyksensä, hän ei voi vastustaa kiusausta. Pian Alixille valkenee, että Josie on piilotellut hyvin synkkiä salaisuuksia. Kuka kumma hän on ja mitä hän on tehnyt?
Englantilainen Lisa Jewell (1968) on kansainvälinen menestyskirjailija, jonka älykkäät, viihdyttävät ja koskettavat psykologiset trillerit ovat valloittaneet lukijat ympäri maailman. Jewell asuu synnyinkaupungissaan Lontoossa perheensä kanssa.Olivia Rönning, Poliisikorkeakoulun opiskelija, kirjoittaa oppilastyötä selvittämättömäksi jääneestä tapauksesta yli kahdenkymmenen vuoden takaa.
Rikos on vastenmielinen: raskaana olevan naisen sadistinen murha vuonna 1987 Ruotsin länsirannikolla. Teolla oli silminnäkijä, nuori poika, jonka mukaan tekijöitä oli kolme. Tapausta tutki Tom Stilton, jonka työ oli pelkkää vastamäkeä: uhrin henkilöllisyys jäi tunnista matta, motiivi löytymättä ja murhamiehet jäljittämättä.
Tutkinta lakkautettiin. Noheva Rönning kaivelee sinnikkäästi vanhoja tietolähteitä. Työläimmäksi osoittautuu vanhan tutkinnanjohtajan jäljittäminen; Tom Stilton on maan nielemä. Se ei tarkoita, etteikö historian pohjamudista nousisi pintaan yhtä jos toista yllättävää... Nousuvesi sukeltaa maailmaan, jossa on tilaa upporikkaille, kodittomille ja prostituoiduille. Se on Olivia Rönningistä ja Tom Stiltonista kertovan jännityssarjan ensimmäinen osa.
Jokaiselle pohjoismaisen jännityskirjallisuuden ystävälle kirja on ehdoton tapaus.Taiteilija Bella Sinclairin näyttelyn avajaisia seuraavana aamuna mies löytyy kuolleena, klovnin naamio kasvoillaan. Shetlanndinsaarilla eletään keskikesää - yöttömien öiden aikaa, jolloin aurinko ei laske ja linnut laulavat myös yöllä. Kuulaassa yössä kulkee myös murhaaja, jota komisario Jimmy Perez jäljittää.
Valoisat illat on palkitun kirjailijan Ann Cleevesin Shetlanti-sarjan toinen osa.Suosittu vloggaaja tekee itsemurhan hyppäämällä alas Gothia Towers -hotellin huipulla sijaitsevasta uima-altaasta ja lähettää teon livenä seuraajilleen. Tallenne lähetyksestä leviää nopeasti sosiaalisessa mediassa.
Jennifer, 14-vuotias koulutyttö, on mukana todistamassa tapahtumaa somen kautta. Pian häneen ottaa yhteyden Emil-niminen poika, joka myös on seurannut "BellaDonnaa". Poika vaikuttaa olevan kaikkea, mistä Jennifer on aina haaveillut – vai onko hän sittenkin kaikkea muuta?
Netissä toimivaa hyväksikäyttörinkiä ei tällä kertaa tutki Erika Ekman vaan Torbjörn Stark kollegoineen Göteborgin rikospoliisista. Viimeisin uhri vaikuttaa liittyvän juttuun, ja tekijä tuntuu toimivan koko ajan askeleen edellä poliisia. Miten se on mahdollista? Langat johtavat omaan leiriin, eikä keneenkään uskalla enää luottaa.
Pikku nukke on tuskallisen ajankohtainen jännäri nuorten netissä kohtaamasta raa'asta todellisuudesta. Tarina pureutuu saman tien lukijan ihon alle eikä päästä irti otteestaan.Rakastetun kirjailijan romaani taiteesta ja unelmista.
Kiehtova kertomus menetyksestä, piiloutumisesta ja korkeilta paikoilta avautuvista näköaloista.
Nuori Riika on lahjakas laulaja, jolle musiikki on suojavyöhyke. Kun ääni katoaa, hän ajautuu taustalle. Korkeissa paikoissa hän tuntee itsensä vahvaksi ja taidemuseon asiakaspalvelijana löytää yhä uusia tarinoita, joista kirjoittaa lauluja. Mutta kuka tulkitsee laulut oikein? Suojaako avioliitto onnettomilta rakkauksilta? Voiko salanimien taakse kätkeytyä loppuelämäkseen?
Kun keski-ikäiselle Riikalle tarjotaan vaativaa työproduktiota, saavat tutut tornit uuden merkityksen ja menneisyys törmää nykyisyyteen tavalla, jota Riika ei olisi voinut ikinä kuvitella.
Suomen suosituimpiin kirjailijoihin kuuluva Leena Lehtolainen tunnetaan erityisesti Maria Kallio- ja Henkivartija-dekkarisarjoistaan. Hän on kirjoittanut myös useita kaunokirjallisia romaaneja sekä nuortenkirjoja. Lehtolaista on käännetty yli 30 kielelle – Yhdysvalloissa vain Jo Nesbø on häntä käännetympi pohjoismainen jännityskirjailija.Todelliset hirviöt piileskelevät päivänvalossa.
Stacy Willinghamin huikeassa menestystrillerissä sarjamurhaajan tytär yrittää rakentaa elämänsä uudelleen, mutta varjot seuraavat häntä.
Kun Chloe Davis oli 12-vuotias, kuusi teinityttöä katosi louisianalaisessa pikkukaupungissa. Pian Chloen isä tunnusti murhat, ja perheen elämä muuttui täysin. Kaksikymmentä vuotta myöhemmin Chloe toimii psykologina Baton Rougessa, suunnittelee häitään ja yrittää selviytyä menneisyyden traumojen kanssa. Painajaiset muuttuvat todeksi, kun tyttöjä alkaa taas kadota. Kuvitteleeko Chloe, vai ovatko tapaukset samanlaisia? Välähdys pimeässä on hiipivän paranoidi trilleri, joka nosti Stacy Willinghamin bestsellerlistojen kärkeen.
"Poikkeuksellisen älykäs ja viihdyttävä." Washington Post
"Upeasti kirjoitettu, koukuttava ja äärimmäisen karmaiseva." Augusta Chronicle
Ennen kirjailijanuraansa Stacy Willingham työskenteli markkinoinnin ja brändien parissa. Hän on opiskellut journalismia ja luovaa kirjoittamista, ja hänen myyntilistojen kärkeen nousseita kirjojaan on käännetty 30 kielelle. Willingham asuu Charlestonissa miehensä ja labradoodlensa kanssa.Mustalla huumorilla maustettu vakoojatrilleri nautitaan ravistettuna, ei sekoitettuna.
Maggie Bird elää hiljaista elämää pikkukaupungissa Mainessa. Hän pitää tiiviisti yhteyttä naapureihin ja käy säännöllisesti kirjakerhon tapaamisissa – tosin useammin kumoamassa martineita ja juoruamassa kuin keskustelemassa kirjallisuudesta.
Tai siltä kaikki ainakin näyttää. Oikeasti Maggie, kuten muutkin saman kirjakerhon jäsenet, on eläköitynyt salaisen palvelun agentti.
Kun Maggien pihatieltä löytyy ruumis, hän on varma että kyseessä on viesti. Vanhat kollegat apunaan hän ryhtyy selvittämään tapausta, eikä paikalliselta poliisilta jää huomaamatta, että joukko eläkeläisiä on häntä askelen edellä.


Hengitä syvään
Sara Ochsin esikoistrillerissä Paratiisin pinnan alla unelma muuttuu painajaiseksi Thaimaan kristallinkirkkaissa vesissä.
Cass johtaa oppilaitaan ensimmäiselle sukellukselle upealla Koh Sangin rannikolla Thaimaassa. Cass on ohjannut monta vastaavaa sukellusta aiemminkin, mutta tällä kertaa asiat karkaavat nopeasti käsistä.
Kun Cass pääsee takaisin rantaan, yksi hänen oppilaistaan on kuollut ja toinen vakavasti loukkaantunut. Cass tietää, että hänen idyllinen elämänsä tropiikissa saattaa pian olla ohi. Joku tietää Cassin piilotteleman salaisuuden, ja Thaimaan kuvankauniissa maisemissa sukeltaessa voi helposti sattua onnettomuuksia. Etenkin, koska joku vaikuttaa varmistavan yksi murha kerrallaan, etteivät reppureissaajat koskaan lähde paratiisista. Ja Cassilla on tunne, että hän saattaa olla seuraava uhri.
Sara Ochsin maailmalla suureen suosioon noussut esikoistrilleri Paratiisin pinnan alla kertoo Thaimaassa asuvasta sukelluksenopettajasta, jonka menneisyys vyöryy päälle hyökyaallon lailla.Ihanan Majatalo-trilogian kolmas osa vie takaisin Boonsboron idylliin. Unelmatalo on remontoitu ja kaikki on valmista, mutta veljeksistä vetovoimaisin on vielä vapaalla jalalla.
Montgomeryn veljeksistä Ryder on kovapintaisin ja epäsosiaalisin, mutta vastustamattoman seksikäs. Ei kuitenkaan yhtään majatalonpitäjä Hope Beaumontin tyyppiä – tai niin hän ainakin luulee. Aina niin tehokas ja suloinen Hope on jättänyt taakseen suurkaupungin glamourin täyttämän elämän ja löytänyt Boonsborosta uuden alun – paitsi rakkauden suhteen. Vähitellen käy yhä selvemmäksi, että Ryderin ja Hopen välillä on kuin onkin kipinää, mutta mystinen menneisyys ei jätä Hopea rauhaan. Ehkä Ryder voi auttaa häntä karkottamaan vanhat aaveet ja pystyy löytämään oven hänen sydämeensä…Voiko rakkaus poistaa syyllisyyden taakan?
Silva oli aina ollut Nellin elämässä. Paras ystävä ja uskottu, kaikkein rakkain ihminen, rakkaampi kuin kummankaan vaihtuvat miehet. Ja kun Silva oli tullut raskaaksi ja saanut yksin Iida-tytön, Nellistä tuli tietenkin lapsen kummitäti.
Nyt Silva on kuitenkin poissa, ja pieni Iida pahasti loukkaantunut. Ja se on Nellin syy. Niin Nelli ainakin itse uskoo, sillä hänhän sitä autoa oli ajanut... Nelliä painaa niin valtava suru ja syyllisyys, että polkua eteenpäin on mahdotonta nähdä, ja ennen onnettomuutta orastanut uusi suhdekin kuihtuu murheen alle. Onneksi on kuitenkin olemassa hellä lääkäri Pasi, johon Nelli tutustuu ottaessaan vastuuta Iidan sairaalahoidosta. Hänen seurassaan Nellin tuska hetkeksi hellittää, mutta uskaltaako Nelli sallia itselleen uuden alun?
Johanna Salo on suomalainen kirjailija, joka on kirjoittanut ihania romanttisia tarinoita.Löytyykö rakkaus Reinjoen varrelta?
Kun Harriet lähtee autolla Sveitsiin hakemaan siskoaan takaisin Suomeen, nuorelle naiselle alkaa sattua ja tapahtua. Pieneksi irtiotoksi opiskelijaelämästä ja kesätöistä kaavailtu reissu lähtee jännittäville urille jo menomatkalla, kun seuraan lyöttäytyy laivassa mielenkiintoista porukkaa. Sveitsiin pääseminen ei olekaan niin helppoa kuin Harriet on ajatellut, ja ajatukset palaavat matkan aikana tuon tuosta myös vaakalaudalla kiikkuvaan seurustelusuhteeseen.
Harriet tempaisee ennen viimeisen opiskeluvuoden alkua ja matkustaa Sveitsiin. Ikimuistoinen matka jää kirjoihin romantiikan- ja yllätystentäyteisenä.
Tuija Lehtinen (s. 1954) on rakastettu kirjailija, joka on tunnettu erityisesti nuortenkirjoistaan. Uransa alkuvuosina hän kirjoitti myös Kolmiokirjan romanttisia lukemistoja.Piinaava trilleri salaisesta agentista, joka joutuu omiensa takaa-ajamaksi Hal Ambler, entinen valtion agentti,makaa raskaasti lääkittynä psykiatrisessa sairaalassa, jonne hallitus siirtää mieleltään järkkyneet tiedustelupalvelun työntekijät. Amblerin mieli vain ei ole järkkynyt, pikemminkin päinvastoin.Hänen onnistuu selvittää päänsä lääkehuuruista ja ryhtyä uskaliaaseen pako-operaatioon. Maailma,johon hän palaa,ei kuitenkaan ole entisensä. Vanhat ystävät eivät muista häntä,hänestä ei löydy virallisia tietoja eivätkä edes hänen kasvonsa ole hänen omansa. Yksin ja tuntemattomien vihollisten saartamana Ambler yrittää selvittää,mitä on tapahtunut ja miksi hänet halutaan vaientaa.Joka hetki hän on vain askeleen edellä takaa-ajajiaan,jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa saadakseen hänet hengiltä. Robert Ludlumin (1928 –2001) teoksia on käännetty yli kolmellekymmenelle kielelle ja niistä on tehty lukemattomia menestyselokuvia ja televisiosarjoja. Postuumi trilleri Merkitty mies on Ludlumin neljästoista suomennettu teos.
(Otava)


Lykke Andersen on äiti, kirjailijan vaimo, kustannustoimittaja ja ennen kaikkea ihminen, joka ei vahingoittaisi kärpästäkään. Nyt häntä epäillään murhasta. Lykke kieltäytyy puhumasta kenellekään muulle kuin rikoskomisario Manfred Olssonille – miehelle, joka tutki Lykken perheen idyllisellä järvenrantatontilla tapahtunutta henkirikosta kahdeksan vuotta aiemmin.
Moninkertaisesti palkittu ja pohjoismaiden parhaaksi rikoskirjailijaksi nimitetty Camilla Grebe tunnetaan erityisesti psykologisesti tarkkanäköisestä ihmiskuvauksestaan. Suljetun huoneen mysteerin ympärille kiertyvässä rikosdraamassa oikean ja väärän välinen raja on häilyvä, eikä totuudesta voi koskaan olla varma.
”Ihastuttavan pisteliäs kuvaus kustannusalasta, horjumaton perhetarina, jonka jännite pitää lukijan rautaisessa otteessaan… Ennenkuulumattoman napakasti sommiteltu rikosromaani, jossa Camilla Grebe leikittelee lukijan sympatioilla ja antipatioilla.” – Skånska Dagbladet ”Grebe on ilmiömäinen taituri luomaan jännittäviä, kaikessa arkipäiväisyydessään poikkeuksellisen tunnistettavia juonenkäänteitä.” – Dagens NyheterVaaniiko Lauttasaaren kirkolla murhaaja?
Järjestäessään äitinsä hautajaisia Antero Lehtonen yllättyy: huomiota herättävän kaunis pastori Saara Henriksson ei vastaa mielikuvaa kirkonpalvelijoista. Vielä suuremman yllätyksen Antero kokee löytäessään äitinsä jäämistöstä oudon päiväkirjan. Se saa hänet kokonaan tolaltaan.
Ihmiset menneisyydestä alkavat nousta esiin. Näyttää siltä, että Lauttasaaren kirkon seutu ja kaunis naispappi kiinnostavat muitakin kuin Anteroa. Anna Laine ei aavista, mihin hän joutuu mukaan kun melkein huomaamattaan lupaa suunnitella julisteen seurakunnan nuorisotapahtumaan.
Outi Pakkasen kuvaama Lauttasaari kätkee tarinoita, joiden muistaminen koituu kohtalokkaaksi."Tämä on varmasti paras dekkarisarja, jonka olen lukenut." Woman's Way Magazine

Uusi addiktiosi alkaa tästä: Jäät varmasti koukkuun bestsellersarjaan. Sopii täydellisesti Karin Slaughterin ja M.J. Arlidgen faneille.

Tervetuloa Edinburghiin, Euroopan murhapääkaupunkiin.

Rockfestivaalin keskellä avustustyöntekijän vatsa viilletään auki. Hän kuolee muutamassa minuutissa. Tuhansien ihmisten väkijoukosta kukaan ei nähnyt hänen tappajaansa.

Seuraavalla viikolla alakoulun opettaja löytyy kuolleena jätesäiliöstä Edinburghin kujalta, omalla kaulahuivillaan kuristettuna.

Rikoskomisario Ava Turnerilla ja rikoskomisario Luc Callanachilla ei ole yhtään johtolankaa eikä tietoa motiivista – ennen kuin kaupungin rakennusten seiniltä löytyy graffitilla jokaisen uhrin kuvaus.

Vasta kun he tajuavat, että kuvaukset on kirjoitettu ennen murhia eikä niiden jälkeen, he ymmärtävät tappajan julkaisevan etukäteen seuraavan uhrinsa… ja mitä viattomampi tämä on, sitä parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.