lauantai 2. heinäkuuta 2022

Sofie Sarenbrant: Kerjäläinen

 

Tämä Emma Sköld -sarjan 5.osa on julkaistu 2016 ruotsiksi. Luen nyt toista kertaa sarjaa, ja hyvin kestää toisen lukukierroksen. Äänikirjan pituus on 9h ja sen lukee tuttuun tapaan Satu Paavola.

”Jännittävä, nopeatempoinen, viihdyttävä.”

Göteborgs-Posten

Pelottavan ajankohtainen romaani - Sarenbrant sekoittaa taitavasti viihdettä ja jännitystä.

Tukholman kaduilla asuvia kerjäläisiä vaanii sarjamurhaaja. Poliisit epäilevät tappajan olevan mielenvikainen, yksinäinen tekijä. Pian kuitenkin selviää, että murhien takana on sotilaallisen järjestäytynyt taho, jolla on pirullinen suunnitelma.

Samaan aikaan joukko ystäviä ja sukulaisia kerääntyy suremaan kunnianhimoista nuorta poliisia, äitiä, tytärtä ja sisarta.

Kerjäläinen on rikospoliisi Emma Sköldistä kertovan sarjan viides suomennettu romaani.

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen elämäänsä väsyneiden poliisien välille. Syntyi Emma Sköld, nuori ja kunnianhimoinen naispoliisi. Emma Sköld -sarjasta tulikin heti valtava hitti Ruotsissa. Sarenbrant asuu romaanista tutussa Brommassa Tukholman lähellä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Kirja alkaa siitä, mihin edellinen loppui: joku oli murhannut kerjäläisiä ja poliisipääliköllä oli sormensa pelissä Emman murhayrityksessä. Alussa ollaan Emman muistotilaisuudessa ja surun murtaman läheiset joutuvat tottumaan elämäänsä ilman Emmaa. Myös Nyllet kaipaa Emmaa ja toden teolla tajuu, kuinka paljon on tästä välittänyt. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää ja tapahtumat rullaavat hurjaa vautia aina jännittävään loppuunsa saakka. 

Tässä osassa Nyllet saa uuden työparin, Madelenin, josta saamme lukea lisää taas seuraavissa osissa. Emma Sköld -sarjan kirjoitusjärjestyksen näet tästä linkistä.  Ja tässä huomaan mielenkiintoisen asian, että ensimmäisellä lukukerralla annoin kirjalle "vain" neljä tähteä, niin nyt uudella kertaa se nousikin 5- tähden kirjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.