lauantai 22. toukokuuta 2021

Lee Child: Viimeinen vieras

Lee Child: Viimeinen vieras, 2002. Äänikirja löytyy tällä hetkellä vain Celiasta ja sen lukee suosikkini Timo Mäkynen. Äänikirjan pituus on 18 tuntia. Tämä on neljäs osa Jack Racherista kertovassa sarjassa.

Kaksi USA:n armeijassa palvellutta naista on surmattu omituisin rituaalimenoin, eikä tekijä ole jättänyt minkäänlaisia jälkiä itsestään. Uhreilla on ainakin yksi yhteinen piirre: molemmat ovat tunteneet Jack Reacherin, entisen sotilaspoliiisimajurin.

Jack Racher on viettänyt kevään ja kesän uudessa talossaan Garrisonissa New Yorkin pohjoispuolella. Hän on taistellut tavallisten talojen oneglmien parissa ja laittanut pihaa. Samalla hän on toipunut ampumahaavastaan sekä seurustellut Jodien kanssa. Ihan tavanomaista elämää siis, mutta Racher tuntee itsensä levottomaksi.

Eräänä päivänä Racher istuu tavalliseen tapaan newyorkilaisessa uudessa kahvilassa, kun hän näkee suojelurahoja keräävän parin kiristävän kahvilan omistajaa. Niinpä hän päättää puuttua asiaan. Kaikeksi harmiksi kaksi FBI-agenttia näkee tapahtumat ja pian Racher on pulassa. Lopulta tämän on pakko auttaa FBI:tä etsimään armeijassa kaltoin kohdeltuja naisia. Matkustaessa ympäri Usaa, Racheria alkoo kiehtomaan matkustaminen ja vapaus entistä enemmän...

Tuttuun tapaan Racher pistää loppujen lopuksi asiat järjestykseen mielessään ja takaa-ajo on valmis. Matka kulkee ympäri ameriikkaa aivan loppuun saakka. Mutta saako paha palkkansa? Nämä on kyllä tosi hyviä kirjoja ja viihdyn näiden parissa. Ei voi muuta kuin innolla odottaa aina seuraavaa!

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.