sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Jo Nesbø: Veitsi
Tartuin innolla tämän uuden Harry Hole-kirjan kuuntelemiseen. En välitä Nesbon muusta tuotannosta, mutta Holet ovat kyllä olleet omaa luokkaansa!
Äänikirjan lukijana on Jukka Pitkänen, jolla on miellyttävä ääni ja sopiva tauotus. Kaikin puolin äänikirjaa oli miellyttävä kuunnella ja yli 20 tunnin kuunteluaika meni yllättävän nopeasti. Joskin itse kuuntelen yleensä kirjat nopeudella 1,5x, kuten tämänkin.

Alkuasetelma on synkkä, kun Harry on taas huonossa kunnossa ja ero Rakelisita on totista totta. Kuin tämä ei olisi tarpeeksi ikävää, niin seuraavaksi hypätäänkin asetelmaan, jossa Rakel on kuollut!! Tämä oli jo ensimmäinen järkyttävä käänne heti kirjan alussa. Rakel kun on ollut niin pitkään mukana Hole-kirjoissa. Kuin läheinen ihminen... Onneksi Olegilla on asiat kunnossa. Mukavalta vaikuttava parisuhde ja hyvin sujuvat opinnot.

No. Sitten alkaakin pitkä ja uuvutta seikkailu siitä, kuka onkaan syyllinen Rakelin kuolemaan. Harry vai joku muu. Lisäksi vuoroin seurataan Harryn vanhaa vihollista Finneä ja toisaalta seurataan muutakin rikostutkintaa. Kirjassa pyörii naisia Harryn ympärillä ja aivan lopussakin tulee esille salaisuuksia. Toivottavasti siis Harry Holen tarinat vielä jatkuu!

Kirjassa on myös teemana yksinäisyys, ystävyys ja rakkaus. Suosittelen! 5/5 tähteä!


(Kuva: Jonny Kniga)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.