sunnuntai 14. maaliskuuta 2021

Robin Cook: Vektori

Robin Cook: Vektori, 2000 Gummerus. Äänikirjana Celiassa. Tämä kirja jatkaa sarjaa New Yorkilaisten kuolinsyyntutkijoiden, Laurie Montemegryn ja Jack Stapletonin tutkimuksista. Itse tykkään kovasti näistä ja mukavasti päähenkilöt tulevat tutuiksi.

Jack on tullut tunnetuksi työpaikallaan tartuntatauti-experttinä. Kun mattokauppiaan kuolemaan tuntuu liittyvän jotain outoa, tämä päätyy Jackin pöydälle. Kuolinsyyksi paljastuukin yllättäen pernarutto. Jack lähtee taas toimistostaan tutkimaan tapausta kentälle ja törmää moniin seikkailuihin.

Laurie on yllättänyt kaikki ja mennyt uuden tuttavuutensa kanssa kihloihin. Hän ei tiedä tulevasta miehestään paljoa, edes tämän työtään. Jack ja Lou päättävät tutkia taustoja ja löytävät asioita, jotka saavat myös Laurien tolaltaan.

Toisaalla seurataan taksikuskia, jolla on suuria suunnitelmia New Yorkin myrkyttämiseksi. Tämä on päätyyt yhteen arjalaisen armeijan kanssa, joilla on myös omia tuhosuunnitelmia. Ehtivätkö Jack ja Laurie ennen heitä?

Näissä kirjoissa pääsee tosi mukavasti tutustumaan New Yorkiin ja taasen piti klikkailaa mapsista paikkoja. Kirjassa manittu Brigton beach on kovasti muuttunut noista ajoista. Googlella vuonna 2019 kuvat näyttivät kovin erilaisilta, kuin muistin aikaisemmin katsoneeni. Onkohan niitä aikaisempia katunäkymiä tallessa??

Tunnelma on sopivan jännittävä ja mielenkiintoinen. Innolla odotan, että pääsen luku-urakassani seuraavaan tämän sarjan kirjaan, joka on nimeltään Merkityt.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle viisi tähteä.2 kommenttia:

 1. Robin Cookin sairaalamaailmoihin liittyvät dekkarit koukuttivat jossakin vaiheessa kovasti. Blogista löytyy vain yksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tarttua näihin uudestaan!
   Minäkin luin ensimmäiset Cookit jo teininä!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.