keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Jules Verne: Kuun ympäri

 

Tämä on jatko-osa teokselle Maasta kuuhun. Kaikki muut blogatut Vernen kirjat löytyvät tästä linkistä.

*
Ranskalainen seikkailija Michel Ardan on päässyt mukaan amerikkalaisten astronauttien viisipäiväiselle matkalle kohti kuuta. Miehiä koettelevat matkalla niin asteroidit, myrkkykaasut kuin vaaralliset laskuvirheetkin. Pääsevätkö he määränpäähänsä, saati takaisin maankamaralle?

Tieteiskirjallisuuden edelläkävijä Jules Verne kuvailee 1870-luvun näkemyksiä avaruusmatkustelusta teoksessaan "Kuun ympäri". Kirja on jatkoa vuoden 1865 teokselle "Maasta kuuhun".

Ranskalaista Jules Verneä (1828‒1905) pidetään tieteiskirjallisuuden eli science fictionin edelläkävijänä. Hänen kirjoissaan muun muassa kuvattiin sukellusveneitä, joita ei vielä tuolloin ollut olemassakaan. Proosan lisäksi Verne kirjoitti myös näytelmiä. 

Vernen tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat muun muassa "Matka maan keskipisteeseen" ja "Maailman ympäri 80 päivässä". Vernen teoksia on käännetty noin 150 kielelle.

*

Tämä on aika tekninen kirja, mutta hyvä kirja aikalaisekseen. Suosittelen kyllä tutustumaan Vernen tuotantoon. Annan tälle kirjalle  4- tähteä. 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.