tiistai 20. heinäkuuta 2021

Lee Child: Terässeinä

 

Lee Child: Terässeinä, 2012. Äänikirjan pituus on reilut 12 tuntia ja sen lukee suosikkini Aku Laitinen. Lee Childin tuotannon on Suomessa julkaissut Karisto.

Kaksi pikkukaupunkia keskellä autiota Keskilännen tasankoa. Toisessa on vieraanvarainen tunnelma, toisesta Jack Reacher viedään poliisin saattamana kunnan rajalle kuin ennen vanhaan villissä lännessä.

Tämän jälkeen Reacheria ei pysäytä mikään - ei Coloradon öinen autiomaa, ei kovakouraisten apulaissheriffien kuolemanpartio tai edes valtava teräksinen aita, joka kätkee katseilta kaupungin ainoan työnantajan, valtavan metallifirman. Mitä salaisuuksia jättimäisen seinän taakse kätkeytyy? Miksi nuoret miehet katoavat? Apunaan salaperäinen naispoliisi Reacher ryhtyy selvittämään asiaa.

Tässä kirjassa normaaliin tapaan Reacher matkustaa ympäri Amerikkaa ja törmää outoihin asioihin ja epäoikeudenmukaisuuksiin. Tällä kertaa hän ei ole tervetullut Despairin kaupunkiin. Hänet palautetaan läheiseen Hopeen, josta tämä löytää miellyttävän paikallisen naispoliisin. Naisellakin on surullinen taustansa ja siinäkin tilanteessa Reacher oikoo epäoikeudenmukaisuuksi.

Toisaalta Despairissa tuntuu olevan jotain todella kummallista tekeillä. Terästehtaalla on jotain salattavaa ja erillinen suljettu alue. Kaupunkia hallitsee yksi mies ja hän matkustaa joka yö pienlentokoneellaan jonnekin.

Näissä asioissa riittää Reacherilla ihmeteltävää ja taas hän kohtaa monia vaaroja. Säie kerrallaan hän alkaa hän alkaa purkamaan vyyhtiä aina räjähtävään loppuun saakka. Myös Hopessa Reacherilla voisi olla mahdollisuus asettua aloillee, mutta edelleen hän jatkaa matkaa heti, kun asiat on selvitetty...


Tässä vaiheessa Reacher on ollut siviilissä jo 10 vuotta ja kirjoja on tähän mennessä julkaistu jo 12 kappaletta, eikä onneksi loppua näy. Joku kumma näissä kyllä edelleen viehättää ja nyt on menossa jo neljäs! lukukierros.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.