tiistai 14. kesäkuuta 2022

Sofien Sarenbrant: Osasto 73

 

Tämä on neljäs osas suositussa Emman Sköld -sarjassa. Kirja on julkaistu alunperin suomeksi vuonna 2019. Äänikirjan pituus on 8,5 tuntia ja sen lukee tuttuun tapaan Satu Paavola. Edellinen osa sarjassa on nimeltään Avoimet ovet

Maailmassa on yksi huone, jossa hän on turvassa. 

Täydellistä luettavaa ja kuunneltavaa Viveca Stenin ja Camilla Läckbergin faneille. Osasto 73 on neljäs, itsenäinen romaani suositussa Emma Sköld -sarjassa.

Rikostarkastaja Emma Sköld on viettänyt viisi viimeistä kuukautta koomassa sairaalassa. Kun hän vihdoin herää, hänen viimeisin muistikuvansa on se, kuinka hän jätti neliviikkoisen tyttärensä hoitoon ja lähti tallille ratsastamaan. Emman sairaalassaolon aikana hänen kumppaninsa entinen tyttöystävä on pitänyt vauvasta huolta ja näyttää viihtyvän vähän liiankin hyvin roolissaan. Emma yrittää kuumeisesti muistaa yksityiskohtia ratsastusonnettomuudesta ja vakuuttuu siitä, että tapaukseen liittyy jotain hämärää. Niin kauan kuin Emma makaa teho-osastolla, hän on turvassa, mutta kun hänet sijoitetaan osastolle numero 73, kuka tahansa pääsee hänen lähelleen. Mutta miksi kukaan haluaisi hänelle mitään pahaa?

Sofie Sarenbrant (s. 1978) halusi tehdä selvän eron sankarittarensa ja muiden ruotsalaisista jännäreistä tuttujen keski-ikäisten, alkoholisoituneiden ja masentuneiden poliisien välille. Sarjasta tulikin heti valtava hitti Ruotsissa. Sarenbrant asuu romaanista tutussa Brommassa Tukholman lähellä miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Edellinen osa sarjasta päättyy koukkuun, jossa ilmenee, että Emman puolisolla Kristoferilla on pimeä puoli. Nyt voikin sitten mielenkiinnolla seurata, ilmeneekö tämä puoli tässä kirjassa. Muutoin ajassa mennään reilusti eteenpäin ja Emma on saanut kuukauden elää vauvaelämää kauan odotetun Iineksen kanssa, kun hän joutuu kohtalokkaaseen hevosonnettomuuteen. Hän on maannut 5kk koomassa sairaalassa, kun yllättäen hän herää. Kristofer ei ole jäänyt kotiin elämään koti-isänä, vaan on palkannut lastenvahdiksi entisen tyttöystävänsä ja pahasti vinksahteneen naisen.

Kirjassa koko ajan sattuu ja tapahtuu ja silmukka Emman ympärillä kiristyy. Hänen työkaverinsa Nylet tuntuu olevan ainut, joka ymmärtään Emmaa, että kaikki ei ole kunnossa. Muutoinkin he lähentyvät toisiaan, ja Emma hakee turvaa työkaveristaan. Myös tässä kirjassa on lopussa koukku ja innolla jään taas odottamaan seuraavaa osaa!

Tämä sarja on kyllä tosi mukava ja lämminhenkinen. Kuuntelen sen nyt toista kertaan, kun alkupään osatkin on julkaistu.Onneksi koko ajan julkaistaan myös uusia osia. Suosittelen koko sarjaa kaikille jännityksen ystäville. Tämän kirjan voi lukea, vaikkei aikaisempia ole lukenutkaan. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.