sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Lina Areklew: Lumimyrsky

                                                 

Tämä on toinen osa Ulvönin murhat -sarjassa. Ensimmäinen osa oli nimeltään:  Juhannusruusut. Tämän äänikirjan pituus on on 10 tuntia ja sen lukee Satu Paavola. Julkaisija on Tammi. Kiitokset kustantajalle arvostelukappaleesta.

*
Kun pahin tapahtuu – kahdesti. 

Ihmissuhdevetoisen Ulvönin murhat -sarjan toinen osa on draamatrilleri, jossa hyytävä talviyö muuttaa Svenssonin perheen elämän lopullisesti. 

Eräänä sydäntalven yönä katoaa nelivuotias tyttö perheensä kesämökiltä. Karkasiko hän vai siepattiinko hänet? Svenssonin perhe on suunniltaan huolesta. Ja sitten katoaa heidän toinenkin lapsensa. Alkaa kammottava kilpajuoksu aikaa vastaan. Viimeisillään raskaana oleva komisario Sofia Hjortén on vaikeassa tilanteessa, kun entinen rakkaus Fredrik Fröding ilmestyy sotkemaan tutkintaa – ja isyyskysymystä. Ruotsin idylliselle Korkearannikolle sijoittuva Lumimyrsky vangitsee paitsi juonenkäänteillään myös unohtumattomilla ihmiskohtaloillaan. 

Lina Areklew (s. 1979) on ruotsalainen kirjailija, joka ennen kirjailijanuraansa työskenteli muun muassa projektipäällikkönä ja kustannustoimittajana. Perheineen Tukholmassa asuva Areklew vietti lapsuutensa Korkearannikon idyllisessä saaristossa, jonne myös Ulvönin murhat -sarja sijoittuu. Jännitystä ja ihmissuhteita yhdistelevän sarjan aloittanut Juhannusruusut valloitti ilmestyessään välittömästi sekä lukijat että kriitikot. 
*
Tämä on tosi mukava uusi sarja seurattavaksi, Sofia on raskaana ja innokas isäehdokas on tukahduttaa hänet. Työantaja haluaa vähentää tämän töitä ja saa hänet tuntemaan itsensä kömpelöksi ja arvottomaksi. Myöd Frederik on taas kuvioissa mukana. Hänellä on uusi tyttöystävä, jonka kanssa ilmenee vakava välikohtaus keskesn Frederikin Ulvön matkan. 

Mukava kirja ja toivottavasti tämä sarja saa jatkoa. Suosittelen tutustumaan ihan järjestyksessä, edellinen osakin oli hyvä. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos muistutuksesta! Kiinnostuin kesällä Juhannusruusuista, mutta olin jo unohtanut koko jutun. Tämä toinenkin osa kuulostaa hyvältä. Kaikenlaiset luonnonvoimien riehumiset lisäävät aina jännitystä, niin kuin Syklonivaroituksessakin. Pitääpä nyt pitää Areklew oikeasti mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa lukea, mukavasti nuo luonnonvoimat tuovat oman mausteensa!

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.