perjantai 2. joulukuuta 2022

Julie Clark: Viimeinen lähtö

 

Tämä kirja on juuri julkaistu Suomessa ja sen kustantaja on Minerva. Äänikirjan pituus on vajaat 11 tuntia ja sen lukee Usva Kärnä. Toivottavasti näitä suomennetaan lisää jatkossa.
*
Kaksi naista, kaksi lentoa, viimeinen tilaisuus kadota. 

Kaksi epätoivoista naista vaihtaa lentolippujaan. Kumpikaan ei tiedä mitä toinen pakenee. Sitten toinen kone putoaa. Pulssia kiihdyttävä trilleri silmänräpäyksessä tehdystä päätöksestä, joka muuttaa kaiken.

Claire Cookin elämä näyttää täydelliseltä. Hänellä on poliitikon uralla menestynyt aviomies, rahaa, elegantti talo Manhattanilla ja suuri palveluskunta pitämässä huolta kaikesta. Suljettujen ovien takana todellisuus on toinen. Mies on väkivaltainen ja kontrolloiva.

Claire löytää tilaisuutensa päästä karkuun, kun hän kohtaa lentokentällä omia ongelmiaan pakenevan Evan. Viime hetkellä naiset vaihtavat lentolippunsa ja henkilöpaperinsa. Claire nousee Evaksi tekeytyneenä Oaklandiin lähtevään koneeseen, Eva suuntaa Puerto Ricon lennolle.

Kun Puerto Ricoon matkalla ollut kone putoaa, Claire huomaa saaneensa mahdollisuuden kokonaan uuteen elämään. Uuden henkilöllisyyden myötä hän saa kannettavakseen myös Evan salaisuudet.

Julie Clark onamerikkalainen bestsellerdekkaristi. Viimeinen lähtö on hänen toinen romaaninsa. Lionsgate osti televisiontioikeudet Clarkin esikoisteokseen The Ones We Choose, ja myös hänen kolmas kirjansa The Lies I Tell on ollut arvostelu- ja myyntimenestys. Clark asuu Los Angelesissa kahden poikansa ja tottelemattoman koiransa kanssa.
*
Kirjassa seurataan aikaa ennen kohtalokasta kohtaamista ja sen jälkeen. Eva ei ole kertonut Clairelle kaikkia ja tämä tutustuu Evan elämään pala kerrallaan. Mihinkään ei ole hyvä jäädä. Mihin kadota, kun rahaa onkin vain vähän. Alkuperäinen suunnitelma rahojen kanssa pakenemisesta epäonnistuu ja mies pääsee jäljille. Claire tutkii miehensä taustaa ja yrittää saadä hänet kiikkiin jostakin, koska hänellä ei ole puhtaat jauhot pussissa.

Äänikirjana on vähän vaikeaa seurata, että kumman elämää milloinkin seurataan, mutta muutoin kirja on mukavaa kuunneltavaa. Kuuntelin sen suhteellisen nopeasti. Suosittelen tutustumaan kirjaan kaikkia jännityksen ystäviä. Annan tälle kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.