keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Kevään kirjauutuudet 2023/ Päivitetty 23.2.23


HarperCollinsin kevään kirjaluettelo

Lisää uutuuksia tiedossa kesälle:

Leena Lehtolainen: Juhannustulet 2.6.23. 12 jännittävää tarinaa Suomen suvesta

Sofie Sarenbrant: Sielunkumppani 2.6.23. Uusi osa Emma Sköld -sarjassa.

Gerhardsen: Hyvä haltia 15.6.23. Joskus inhimillisyyttä on siellä, missä sitä vähiten odottaa. Ja käsittämätöntä julmuutta ihmisissä, joihin luulit voivasi luottaa. Edellinen kirja Pirileikki.

Jørn Lier Horst:Pahan otteessa 15.6.23. Poliisien kohtalokas virhe päästää pahuuden valloilleen koukuttavassa Wisting-dekkarissa. 

Nesbø: Pimeyden talo 22.6. Todellisuus ja mielikuvitus tuntuvat sekoittuvan, ja selvää on vain se, että pikkukaupungissa kaikki ei ole hyvin.

Prose: Huonesiivooja 3.7. suljetun paikan murhamysteeri Huonesiivooja kertoo murhan selvittelyn lisäksi myös lempeän tarinan siitä, millaista on olla kuin kuka tahansa ja silti täysin omanlaisensa.

Ledwidge: Pahan tähtäimessä 4.7.2023. Michael Gannon (osa 2), ensimmäinen. osa: Saaliin jäljillä.

Susan Casserfelt: Häntä ei pitänyt tappaa 4.7.23 Linja-sarjan toinen osa.Ensimmäinen osa Yksinäinen todistaja.

Lisa Jewell: Haudatut muistot 6.7.23. vakuuttava itsenäinen jatko-osa menestysromaanille Kaikista synkimmät salaisuudet. 

Kristina Ohlsson; Jäänmurtaja 20.7.23. Strindberg-sarjan toinen osa. Ensimmäinen osa Myrskynvartija.

Leena Lehtolainen: Pimeän risteys 31.7.23. Maria Kallio -sarjan uusi osa. Edellinen osa Jälkikaiku.

Arttu Tuominen: Vapahtaja 18.8.23. Delta-sarjan viides osa.

Pauliina Susi: Sähköä ilmassa 14.8.23. Tuulia Raja -sarjan toinen osa. Ensimmäinen osa Yksityisalue.

- - - 

Tässäpä linkkejä kustantajien kevään kirjaluetteloihin 2023

Into

Tammi

WSOY

Jonny Kniga

Bazar

Otava

Karisto

Minerva

Gummerus

Docendo

Myllylahti

S&S

Harper: 

Like

- - -
WSOY
:

Kvensler: Erämaa 2/23. Jopa erämaan armoilla ihminen on se, jota on syytä pelätä eniten.

Sarenbrant: Sielunkumppani 2.6.23. Emma Sköld -sarjan jatkossa kerronnan vauhtia ja terävää dialogia.


Tammi 

Jonasson: Tuhkayö 4/23. Suositun Ari Thor -sarjan avaus. Tämä on Jonassoni läpimurtosarja.


Kniga:

Fosssum:
Helvetintuli 3/23. Konrad Sejer -sarja jatkuu. Romaani salaisuuksist, niiden peittelystä ja peruuttamattomista seurauksista.


S&S:

Börjlind: Laupias samarialainen 2.5.23. Huippusuositun Olivia Rönning & Tom Stilton -sarjan seitsemäs osa. Olivia on kadonnut!

- - -
Gummerus: 

Child/Preston: Laavalasikammio 17.4.23. Erikoisagentti Pendergast tekee yllättävän paluun. Tämä mainio sarja onneksi saa jatkoa! Edellinen osa oli nimeltään Purppurarannikko.

Grebe/Träff: Karvas kuin kuolema 13.3.23. Tämä on toinen osa ja ensimmäistä en päässyt alkua pidemmälle.

Jansson: Menneisyyden paino 6.2.23. Kolmas osa Kristoffer Bark -sarjassa. Edellinen osa oli nimeltään Varjo kannnoillasi. Hyvä uusi sarja!


- - -

Docendo:


Sigurðardóttir: Jääkylmä aurinko 23.1.23. Uusi islantilainen dekkarisarja alkaa.

Jokinen: Sen maksaa minkä tilaa 3.4. Komisario Koskinen tutkii sekä uusia että vanhoja rikoksia. Edellinen osa ilmestyi viimekeväänä ja sen nimi oli Pahasti tehty. 


Karisto:

Cleeves: Harakan valitus 27.2.23. Toinen osa uudessa suositussa Kahden joen välissä -sarjassa. Ensimmäinen osa on niemltään Lokin huuto.


HarperCollins:

Slaughter: Unohdettu tyttö 1.2.23

- - -

Bazar:

Fiona Barton: Yksi meistä katoaa 20.1.23. Vetävä psykologinen trilleri uneliaasta rantakylästä, jossa salaisuudet eivät säily haudattuna pitkään. Edellinen Bartonin kirja ilmestyi 2020 ja sen nimi on Epälty.

Sebastian Fitzek: Soittolista 2.5.23. Ravisuttava trilleri kidnapatusta teinistä ja listasta kappaleita, jotka ovat ainoa vihje hänen olinpaikkaansa. Edellinen Fitzekin kirja oli nimeltään Terapia

- - -

Otava:

Cornwell: Ruumiinavaus 16.1.23. Huippupatologi Kay Scarpetta tekee paluun! Edellisen kerran sarjasta ilmestyi kirja nimeltä Kaaos vuonna 2017. 

Yrsa: Hiljaisuus 13.2.23 Rikoksia ympäröivä hiljaisuus tuudittaa lukijan pelon ytimeen. Sarjan edellinen osa oli nimeltään Nukke.

Hunter: Vimma 23.1.23. Ylistetty dekkaristi punoo juonenkäänteitä, jotka tuntuvat vatsanpohjassa asti.

Shari Lapena: Viimeinen perheillallinen 2.1.23. Tässä perheessä kaikilla on salaisuuksia – jopa kuolleilla. Aikaisemmin Lapenalta ilmestyi mainio kirja Hyvä naapuri vuonna 2020.

Tyce: Keskiyöllä kaikki päättyy 9.1.23. Piinaava psykologinen jännitys ja oikeusdraama yhdistyvät jännärissä, jonka yhteenkään henkilöhahmoon ei voi luottaa. Edellinen Tycen kirja on nimeltään Kaikki valheesi ja se ilmestyi 2021.

Ware: Huonetoveri 9.1.23. Psykologisen trillerin mestarin uutuudessa selvite- tään, kuka murhasi yliopiston suosituimman tytön. Edellinen kirja oli nimeltään Lukitut ovet.

Horst: Hiljainen meri 9.3. Vahva rikosromaani, jonka jokainen sivu tihkuu toimintaa ja yllätyksiä. Wistig-sarja jatkuu. Tämä on 3. osa Wisting-sarjassaa. Edellinen osa ilmestyi juuri ja on nimeltään Kadonnut Felicia

McFadden: Kotiapulainen 3/23. Ällistyttäviä käänteitä sisältävä psykologinen hittitrilleri.

- - -

Into: 

Rudberg: Tehtävä Berliinissä 14.3.22. Liittolaiset-sarja jatkuu matkalla Berliiniin. Tämä on neljäs osa ja edellinen on nimeltään Vieras joukoissa.

Anna Karolina: Kukaan ei ole puolellasi 5.4.2022. Ebba Tapper -sarjan toinsessa osassa liikutaan välillä jopa harmaalla alueella... Ensimmäinen osa on nimeltään Toinen meistä kuolee tänään.

- - -

Lisää tietoa Minervan jännäreistä, joita ilmestyy nyt paljon!

Jeanette Bergrnstav: Syntiuhrit 23.1.23. Uusi Jennifer Sundin -sarja alkaa. Toimittaja joutuu keskellä henkirikosta.

Harlan Coben: Osuma 14.2.23. Nykytekniikka paljastaa asioita, joiden olisi ollut parempi pysyä piilossa. Edellinen Cobenin kirja oli nimeltään Verenperintö vuodelta 2019.

Peter James: Kuoleam kiteytyy kuvaan 2.3.23. Roy Grace seikkailee käyttejen tavaroiden maailmassa. Tämä on 18.  osa suosittua sarjaa... Edellinen osa oli nimeltään Kuolemaan jätetty ja se ilmestyi syksyllä 2021. Se kirja sai minulta 5- tähteä.

Lisa Ballantyne: Riittävä epäilys 28.3.23. Hän oli lapsi, jota syytettiin murhasta. Nyt hän on uudestaan oikeuden edessä.

Anna Breitholtz Monsen; Salaisuuksien ranta 27.4.23. Uusi sarja alkaa. Lina Lanzt seikkailee Skoonessa.

Carin Gerhardsen: Hyvä haltia 15.6.23. Hammarby-sarjan viides osa. "Joskus inhimillisyyttä oan siellä, missä sitä vähiten odottaa" . Edellinen osa oli nimeltään Piirileikki ja se ilmestyi nyt syksyllä.

Christina Wahlden: Miehiltä kielletty 4.5.23. Austraaliaan sijoittuvan Darwin-sarjan kolmas itsenäinen osa, jossa pureudutaan kaivosyhtiön ja politikoiden väliseen maailmaan. Sarjan toinen osa oli nimeltään Syklonivaroitus

Tim Weaver: Kunniatta kadonnut 11.5.23 David Raker -sarjan viides osa, jossa etsitään kadonneita. Eläkeläismies lähtee hakemaan polttopuita, eika koskaan palaa.

2 kommenttia:

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.