lauantai 25. helmikuuta 2023

Ulf Kvensler: Erämaa

 

Tämä uutuus ilmestyi 24.2.23. Kiitos WSOY:lle arvostelukappaleesta. Äänikirjan pituus on 15,5 tuntia ja sen lukee Katariina Lantto. 
*
Jopa erämaan armoilla ihminen on se jota on syytä pelätä eniten.

Taitavasti kirjoitettu psykologinen trilleri poikkeaa muista ruotsalaisista jännäreistä: erämaa miljöönä vetää vertoja ihmismielen pimeydelle.

Kolme ystävystä on jo monena vuonna käynyt yhdessä patikoimassa pohjoisen Ruotsin tunturimaisemissa. Kun Milena haluaa pyytää reissuun myös uuden poikaystävänsä, Anna ja Henrik eivät kehtaa sanoa ei. Jacob vaikuttaa hyvältä tyypiltä, Anna tosin ei pääse eroon ajatuksesta, että on tavannut tämän jossain aiemmin.

Unelmien patikkaretkestä kehkeytyy pian painajainen - Jacobin mukaan ottaminen vaellukselle paljastuu päätökseksi, joka muuttaa kaikkien neljän elämän.

Ulf Kvensler (s. 1968) on käsikirjoittanut monia suosittuja tv-sarjoja, esim. Solsidan ja Aika on meidän (Vår tid är nu). Erämaa on hänen ensimmäinen romaaninsa.
*
Kirjassa seurataan nelikon seikkailua Ruotisin erämaassa, kun epäilykset yhtä kohtaan ovat koko ajan ilmassa. Jacob vie porukan vaarallisille rinteille ja pian kaikki ovat hengenvaarassa. Toisaalta välissä on kuulustelupöytäkirjoja ajalta jälkeen. 

Maisemat ovat huikaisevat ja tätä kirjaa on todella mukavaa kuunnella. Jännitys pysyy yllä loppuun saakka ja koko ajan epäilyttää, että miten tapahtumat etenivät oikeasti. Hyvä kirja ja toivottavasti myös lisää kirjoja on luvasssa tältä kirjailijalta. Kivasti kului aika tämän kirjan parissa!

Suosittelen tätä kirjaa kaiklle jännityksen ja luonnon ystäville. Annan tälle kirjalle 5- tähteä.

4 kommenttia:

 1. Tässäpä kiinnostava kirja. Erämaa- ja patikointiaiheisissa jännäreissä on sitä jotain. Kiitos siis hyvästä lukuvinkistä, tämä meni heti varaukseen!

  VastaaPoista
 2. Tämä oli todellakin viiden tähden kirja! Erilainen dekkari, sopivan "ärsyttävät" henkilöhahmot ja tunturi mielestäni hyvä miljöö tapahtumille, kun kuulijan on helppo kuvitella paikat mielessään. Toivottavasti saadaan lisää jännitystä tältä kirjailijalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, ja toivottavasti lisää saadaan tältä kirjailijalta!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.