keskiviikko 28. kesäkuuta 2023

Jørn Lier Horst: Pahan otteessa

 

Tämä kirja on julkaistu 27.6.2023 ja sen kustantaja on Otava. Äänikirjan pituus on noin 10 tuntia ja sen lukee edellisten tapaan Jari Nissinen. Tämä on 14. osa suositussa Wisting-sarjassa. Seuraava teos Yksi ja ainoa, joka on Wisting sarjan 4.osa, ilmestyy lokakuussa.
*
Poliisien kohtalokas virhe päästää pahuuden valloilleen koukuttavassa Wisting-dekkarissa.

Metsästä löytyy ruumis, jonka vammat viittaavat kammottavalla tavalla sarjamurhaaja Tom Kerriin. Mutta Kerr istuu tuomionsa neljättä vuotta vankilassa eikä voi mitenkään olla vastuussa hirmuteosta. Sen sijaan kaikki viittaisi Kerrin oletettuun rikoskumppaniin, jota ei koskaan saatu kiinni. 

William Wistingin toimittajatytär Line on mukana dokumentoimassa, kun Kerrin kolmannen uhrin jäännösten olinpaikkaa selvitetään. Wisting itse on vastuussa turvatoimista, mutta rekonstruktio epäonnistuu kohtalokkaasti: Kerr karkaa.

Murhaajat ovat nyt vapaina, ja pahuuden ydin uhkaa niellä kaikki pyörteeseensä.
*
Heti kirjan alussa Kerr pakenee ja Wisting tyttärensä Linen kanssa alkavat jahdata Kerriä ja myös Toista, joka on auttanut Kerriä pakenemaan. Toisen etsiminen pian laitetaan etusijalle ja etsintä kiihtyy kiihtymistään. Jännitystä riittää loppuun saakka! Line joutuu vaaraan tyttärensä kanssa ja myös Wistingillä on tiukkoja tilanteita. 

Tämä on kyllä hyvä sarja ja hyvä kirja. Suosittelen kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4,5 tähteä. 


2 kommenttia:

  1. Tuskin maltan odottaa. Wisting-sarja on vaan älyttömän hyvä.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.