maanantai 11. tammikuuta 2021

Harriet Tyce: Kaikki valheesi

 


Harriet Tyce: Kaikki valheesi, tammikuu 2020. Tämä on Tycen toinen kirja, ensimmäinen kirja Veriappelsiini viime talvelta, oli myös hyvää luettavaa. Harriet Tyce on Edinburghissa syntynyt asianajaja ja kirjailija. Hän asuu Lontoossa aviomiehensä, lastensa, kissansa ja koiransa kanssa.

Entinen asianajaja Sadie joutuu yllättäen muuttamaan tyttärensä kanssa Lontooseen entiseen kotitaloonsa. Talo on huonossaa kunnossa ja kaikessa näkyy edesmenneen äidin jäljet. Sadien äiti pisti välit poikki, kun tämä meni naimisiin ja alkoi odottaa tytärtään ja muutti New Yorkiin. Nyt paluu entiseen kotiin tuntuu tukalalta. Myös tyttären, Robinin sopeutuminen äidin entiseen tyttökouluun ottaa aikansa. Koulussa kun on valtava kilpailu niin äitien kuin tyttärien välillä.

Sadie pääsee myös takaisin työelämään, kun hän pääsee avustamaan oikeudenkäynnissä. Siinäkään kaikki ei tunnu sujuvan suunnitellun mukaisesti. Myös suhde entiseen mieheen Andrewiin painaa Sadien mieltä. Onneksi hänellä sentään on rinnalla hyvä ystävä Zara.

En oikein osaa sanoa mikä tässä kirjassa oikein koukutti. Jotenkin juoni vain soljuu eteenpäin ja ahmin kirjaa minutti toisensa jälkeen. Myös lukijan, Mervi Takatalon ääni ja lukurytmi on miellyttävä. Sitten kun kirjassa alkaa toden teolla tapahtumaan, ei sitä meinaa millään malttaa jättää kesken. 

Kirjan tunnelma on sopivan salaperäinen ja aina ei oikein tiedä kuka on oikeasti mitäkin. Ja moni asia selvenee kirjan edetessä ja ihan viimeisille sivuille saakka. Jotenkin Tyce onnnistuu taas miellyttämään minua lukijana ja pidin tästä kirjasta enemmän kuin edellisestä. Tosin täysin erilainen kirja on kyseessä. 

Suosittelen kirjaa pehmeämmän jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä ja puoli tähteä.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta, pehmeämpi jännitys. Aion lukea kirjan. Veriappelsiini on lukematta, mutta pokkari odottaa tuossa yöpöydällä lukuvuoroa.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.