torstai 30. tammikuuta 2020

Ruth Ware: Lukitut ovetRuth Ware: Lukitut ovet, julkaisuja Otava. Kirja oli saatavissa jo e-kirjana ja paperikirjana aikaisemmin, mutta äänikirja ilmestyäi vasta 27.1.  Lontoolaisen Waren jännityskirjallisuustta on julkaistu suomeksi ennestään jo neljä. Kirjat ovat olleet maailmalla myyntimenestyksiä. Pääasiassa kirjat ovat olleet hyviä, ja uutuutta odottelin innolla! Lukija tässä kirjassa on Karolina Niskanen. Aiemmatkin kirjat ovat lukeneet hyvät lukijat. Äänikirjan pituus on 10,5 tuntia. Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta!

Kirjan kerronta on karua kirjeenvaihtoa skotlantilaisesta vankilasta. Kertoja, eli Rowan, on syytettynä teosta, josta hän sanoo olevansa syytön. Hän on hakenut lastenhoitajaksi perheeseen hyvine etuineen, pohjoiseen Skotlantiin. Siinä vaiheessa, kun Rowan saapuu syrjäiseen "kartanoon", kertomus tuntuu jotenkin tutun oloiselta. Tähän mennessä kertomus ei siis vielä ollut kovin omaperäinen.

Rowan joutuu heti tulikokeeseen, kun isäntäpariskunta joutuukin lähtemään pian työmatkalle ja Rowan jää perheen lasten kanssa kotiin. Päivät täyttyvät rankasta lastenhoidosta, kun lapset eivät heti voi luottaa uuteen hoitajaan. Lastenhoitajat kun ovat vaihtuneet viimeaikoina tiheään. Rankkojen päivien lisäksi yöt pitävätä Rowanin valveilla muista syistä... Avuksi outoihin tapahtuminiin hän saa kuitenkin perheen huoltomiehen. Mitä tässä tarkkaan vartioidussa talossa oikein tapahtuu? Kuka tämä Rowan oikeastaan onkaan? Mikä on perheen vanhimman tyttären rooli kaikessa?

Viihdyin tämän kirjan kuuntelun parissa ja jännitystä ja uusia käänteitä jatkui loppuun saakka. Oli siinä ja siinä anataisinko tälle kirjalle jopa viisi tähteä, mutta lopulta päädyin neljään tähteen. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Olen kuunnellut Ruth Waren aiemmat suomennetut kirjat, ja tämäkin on kuuntelulistallani. Minusta Waren dekkarit ovat toimineet hyvin äänikirjoina tähän saakka, ja hyvältä vaikuttaa sinun kokemustesi perusteella tämäkin.

    VastaaPoista
  2. Joo, hyvin toimii tämä äänikirjana! Kannattaa kuunnella!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.