tiistai 28. tammikuuta 2020

Fiona Barton: EpäiltyFiona Barton: Epäilty, äänikirja ilmestyi 24.1. Bazarilta. Lukijana toimii suosikkini Krista Putkonen-Örn, joka luki myös Bartonin kaksi ensimmäistäkin jännäriä.  Pidin kovasti tämän englantilaisen Bartonin kahdesta ensimmäisestä kirjasta, Lapsi ja Leski. Taas oli luvassa psykologista jännitystä! Tässäkin kirjassa on mukana aiemmista kirjoista tuttu toimittaja Kate Waters sekä poliisi Bob Sparks. Kirja ilmestyi englanniksi noin vuosi sitten. Vielä ei näy tämän englantilaisen kirjailijan nettisivuilla tietoa uudesta tuotannosta.

Kirja alkaa teemalla, kun nuoret tytöt ovat kateissa Thaimaassa. Huolestuneet vanhemmat Englannissa tekevät heistä katoamisilmoituksen. On jäätävää olla vain konsulaatin tiedon varassa noin kaukana nuorista! Vaikka 18-vuotias on jo täysi-ikäinen ja "omillaan" on perheen huoli suuri. Myös toimittaja Watersin poika on ollut kadonneena. Tämä juttu osuu häntä lähelle.

Kirjassa myös seurataan aiempana ajankohtana tyttökaksikon matkaa Bankogissa. Miten he päätyivät matkustamaan tällä kaksikolla ja miten heidän etukäteissuunnittelut eivät oikein täsmää, kun viime tingassa vaihtunut matkakumppani ottaa matkansa liian viihteellä. Kate Waters päättää myös lähteä Thaimaahan, kun sieltä tulee uutisia. Mielessä myös matkustus etsimään kadonnutta poikaansa...

Vakava käänne muuttaa tyttöjen etsintää ja sekä Kate Waters että poliisit alkavat tutkia myös nuorten lähiympäristöä. Liittyykö Katen poika tähän kaikkeen? Mikä on muiden eurooppalaisten reppumatkailijan roolit tyttöjen osalta?

Kirja etenee mukavasti ja aina ilmenee joku uusi käänne. Viihdyin kirjan kuuntelun parissa ja Kate Watersin ja Bob Sparksin käänteitäkin on mukava seurata. Suosittelen kirjaa kevyen jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.

Kiitos kustantajalle arvostelukappaleesta!

2 kommenttia:

  1. Barton on mainio kirjoittaja. Olen lukenut Lesken ja Lapsen ja tämä on kirjaston varauslistalla.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen!
    Hyvin piti otteessaan!

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.