tiistai 17. toukokuuta 2022

Yrsa Sigurdardóttir: Nukke

 

Tämä hienon islantilaissarjan 5. osa ilmestyi 24.2.2022. Kun puhutaan Islannista tulevista kirjailijoista, niin Yrsan kirjat ovat parhaita. Ne eivät ole niin synkkämielisiä, kuin muut. Kohtuullisen perus skandi-dekkarista siis kyse.

Se, joka löytää nuken, kohtaa kuoleman. Yrsa Sigurðardóttir on pohjoisen jännityksen virtuoosi.

Äidin ja tyttären kalastusreissulla saaliin sijasta verkkoon tarttuu nukke, meren pohjassa uinunut, kulunut lelu, jonka tytär haluaa mukaansa. Äiti julkaisee kuvan nukesta, ja aamulla hän on kuollut, nukke kadonnut.
Vuosia myöhemmin rikostutkija Huldar selvittää merenpohjasta löytyneen luurangon salaisuutta. Lastensuojelussa työskentelevä psykologi Freyja puolestaan tutkii järkyttävää hyväksikäyttöepäilyä sijaishoitokodissa. Käy ilmi, että tapauksia yhdistää kadonnut todistaja: tyttö joka halusi nuken merensylistä. 
Freyja & Huldar -sarjan karmivan koukuttava uutuus pitää otteessaan rajusti.

Toukokuu alkoi vähän tahkeasti kuuntelemisen suhteen, varsinkin, kun kuuntelin sitä ensimmäistä kirjaa melkein loppuun saakka....

Kirjassa oli useampi juonenkulku ja mietitytti, että nivoutuvatko ne kaikki yhteen. Muutenkin kirja oli mielenkiintoista kerrontaa. Suosittelen kaikille dekkarien ystäville koko sarjaa. Annan tälle kirjalle 4 tähteä.

4 kommenttia:

  1. Tämä oli jännän erilainen dekkari.

    VastaaPoista
  2. Dekkareita en ole lukenutkaan vähään aikaan ollenkaan. Tämä voisi olla hyvä dekkaripiipahdus, Islantikin kun kiinnostaa.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.