torstai 16. helmikuuta 2023

Harlan Coben: Osuma


Tämä kirja on juuri ilmestynyt Minervan kustantamana. Äänikirjan pituu on 11 tuntia ja sen lukee Jukka Pitkänen. Edellinen Cobenin kirja kertoo samasta henkilöstä, Wildestä. Kirja on nimeltään Jäljittäjä. Se jäi minulta kesken.
*
Nykytekniikka voi paljastaa asioita, joiden olisi ollut parempi pysyä piilossa.

Jännityksen mestarin uusi kiivastempoinen toimintatrilleri sukeltaa nettitrollien toimintaan - ja sen tappaviin seurauksiin.

Wilde on erakoituneena elävä mies, joka ei tiedä mitään perheestään tai omasta identiteetistään. Hän tietää vain sen, että hänet löydettiin pienenä poikana metsästä, missä hän oli elänyt yksikseen kuin villieläin.

Kun Wilde löytää online-tietokannasta miehen, jonka DNA täsmää hänen omaansa, on hän lähempänä arvoituksen ratkeamista kuin koskaan. Mutta isän tapaaminen herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia.

Wilde jatkaa perheenjäsenten jäljittämistä DNA-nettisivustoilla ja törmää salaiseen ryhmään, joka on ottanut tehtäväkseen paljastaa anonyymejä nettitrolleja. Sitten ryhmän jäseniä alkaa kuolla yksi kerrallaan. Joku on ottanut salaseuran tähtäimeensä ja hänen seuraava uhrinsa saattaa olla Wilde itse.

”Harlan Coben ei petä koskaan.” - Lee Child

” Aina kun luulet, ettei Harlan Coben voi enää kehiä kokoon koukuttavampaa juonta, häneltä ilmestyy uusi romaani, joka onnistuu ylittämään edellisen.” - San Francisco Chronicle

Amerikkalainen Harlan Coben on yksi maailman menestyneimmistä trillerikirjailijoista. Hänen kirjojaan on käännetty 43 kielelle, ja niitä on myyty yli 75 miljoonaa kappaletta. 

*

Tämä on itsenäinen kirja ja Wilde etsii juuriaan. Hän törmää ties mihin ja luulee löytäneensä pikkuserkun, joka onkin kadonnut... Kirja etenee ihan suhteellisen mukavasti ja sitä oli kiva kuunnella. Suosittelen Cobenin ystäville. Annan kirjalle 3,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.