maanantai 21. kesäkuuta 2021

Lisa Jewell: Kaikista synkimmät salaisuudet

Lisa Jewell: Kaikista synkimmät salaisuudet, 6/2021. Äänikirjan pituus on noin 11 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn, yksi minun suosikeistani. Tämä on Jewellin neljäs suomennettu kirja. Edellinen teos on nimeltään Askel jonka otat ja se julkaistiin viime syksynä. Se oli tosi hyvä.


Kun Libby Jones täyttää kaksikymmentäviisi vuotta, hän saa kirjeen, jota on odottanut koko elämänsä. Libby saa tietää biologisten vanhempiensa henkilöllisyyden, mutta sitä hän ei aavistanut, että on nyt Lontoon Chelseassa sijaitsevan ison, vanhan talon uusi omistaja. Libbyn elämä muuttuu kertaheitolla. Hän saa kuitenkin pian huomata, että tätä päivää ovat odottaneet monet muutkin. Alkaa matka kahdenkymmenenviiden vuoden taa, taloon, jonka seinät suojelevat salaisuuksista synkimpiä.

Brittikirjailija Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöiden ja uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teoksia on käännetty 16 kielelle ja myyty yli kaksi miljoonaan kappaletta yksinomaan englanninkielisessä maailmassa. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.

Tähän kirjaan sisältyy useampi juonenkulku, jotka sitten lopussa yhdistyvät. Taitavasti punottu juoni pitää otteessan. Yksi tarina kertoon Lisasta, joka elää köyhänä Ranskassa kahden lapsen kanssa. Heillä ei ole kotia eikä rahaa. Tarve olisi päästä takaisin Englantiin, mutta rahaa ei ole matkustukseen eikä lapsilla ole passeja. Lisäksi tällä pienellä perheellä on koira...

Mukava seurata kaikkia juonenkäänteitä ja kirjan edetessä miettiä, että miten ne liittyvät toisiinsa. Jälleen kerran Jewell on kehitellyt hyvän tarinan ja tämä on kelpo viihdettä. Eivan edellisen tasoon ei tällä kertaan päästä, mutta hyvään kuitenkin.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.