torstai 31. maaliskuuta 2022

Denise Rudberg: Vieras joukoissa

 

Tämä on kolmas osa Rudbergin mainiossa sota-aikaan Ruotsissa sijoittuvassa uudessa kirjasarjassa. Ensimmäinen osa: Vaarallinen yhteys ja toinen osa: Salainen koodi. Todella hyviä kirjojan nekin olivat.

Kirjassa jatketaan kolmen naisen, Signen, Elisabethin ja Iiriksen seurassa. Heillä jokaisella on oma ja he viettävät kaunista kesää keskellä sota-aikaa niin Tukholmassa kuin lähistön saaristossa. Köyhistä oloista kotoisin oleva Signe on jatkaa sokean professorin sisäkkönä ja samalla hoitaa Iiriksen poikia kauniilla saarihuvilalla. Professori saa uuden autonkuljettajan, joka ei vetoa Signeen.

Elisabeth taasen asuu vielä kotona, mutta on pian menossa naimisiin. Kaikki tuntuvat tietävän, että hänen uusi miehensä pitää enemmän miehistä. Lisäksi hän tapaa hurmaavan miehen ja kaiken päälle saa vielä salaisen tehtävän.

Kolmantena naisena seurataan Iiriksen elämää. Hän työskentelee viikot kaupungissa ja viikonloput hän viettä huvilalla professorin, Signen ja poikiensa kanssa.


Uusi sotasuunnitelma vaikuttaa Elisabethin, Signen ja Iriksen työhön tiedustelupalvelussa. On kesä 1941, ja Ruotsin puolueettomuus on vaarassa. Karlaplan-aukion reunamilla, talossa numero neljä, on työ täydessä vauhdissa. Naiskolmikko selvittää koodeja ja oman elämänsä kiemuroita sodan hiipiessä yhä lähemmäksi Ruotsin rajoja.
Vieras joukossa on Tukholmaan sijoittuva vakoojaromaani toisen maailmansodan tapahtumista. Tositapahtumiin ja paikkoihin perustuva Liittolaiset-sarja on kunnianosoitus viime vuosisadan teräville, vahvoille naisille. Elisabethin, Signen ja Iriksen henkilöhahmojen esikuvat ovat kirjailijan omassa suvussa. Teos on Denise Rudbergin historiallisen romaanisarjan kolmas itsenäinen osa.
Tukholmassa asuva Denise Rudberg (s. 1971) on yksi Ruotsin menestyneimmistä kirjailijoista. Rudbergin historiallinen romaanisarja Liittolaiset kertoo nuorten naisten tärkeästä roolista toisen maailmansodan aikaan koodinpurkajina. Aiemmin ilmestynyttä eleganttia jännitystä tarjoavaa Marianne Jidhoff sarjaa on myyty yli neljä miljoonaa kappaletta, ja sarjan kymmenes osa oli marraskuussa 2020 Ruotsin myydyin kirja. Molemmista kirjasarjoista on tekeillä tv-sarjat.

Tämä on hieno sarja ja odotan taas innolla seuraavaa osaa, mukavaa lukea tätä vähän erilaista sarjaa. Suosittelen kaikkia kirjoja ja annan tälle kirjalle 4,5 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.