tiistai 14. helmikuuta 2023

Lisa Jewell: Näkymätön tyttö Vol 2


Tämän kirjan kustantaja on WSOY ja se ilmestyi viime talvena. Äänikirjan pituus on noin 11,5 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Kuuntelin tämän kirjan vuosi sitten ja nyt uudestaan, alkuperäinen postaus löytyy täältä.
*
Petoja ihmisten vaatteissa.

Koskettava psykologinen trilleri teinitytön katoamisesta ja ennakkoluulojen tuhoavasta voimasta.

Jotain kamalaa tapahtui, kun Saffyre Maddox oli kymmenenvuotias. Nyt hän on seitsemäntoista ja tuntee itsensä hylätyksi, kun hänen terapiansa yllättäen päättyy. Hän kaipaa psykologinsa luomaa tuttuuden turvaa ja alkaa varjostaa tätä. Pian Saffyre saa tietää psykologin yksityiselämästä enemmän kuin olisi halunnutkaan.

Samaan aikaan kolmekymppisen Owen Pickin elämä on hajoamassa. Häntä syytetään seksuaalisesta häirinnästä, ja hän menettää työnsä. Owenista tuntuu että kukaan ei näe häntä, kukaan ei välitä. Epätoivoissaan hän päätyy incel-foorumien synkkään maailmaan.

Ystävänpäivänä Saffyre katoaa, ja yhtäkkiä kaikkien katseet kääntyvät Oweniin.

Koskettavan psykologisen jännityksen mestari Lisa Jewell (s. 1968) on samastuttavien henkilöhahmojen ja arkipäiväisen uhan tunteen luomisessa aivan omaa luokkaansa. Jewellin teokset ovat huippusuosittuja kansainvälisesti ja niitä on käännetty jo 28 kielelle. Hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden tyttärensä kanssa.
*
Kirjassa seurataan muutamaan juonenkulkua, yksi on miesopettaja, jota syytetään seksuaalisesta ahdistelulta. Naapuruston tyttö on kadonnut ja toista on ahdisteltu. Naapurustossa kuohuu ja kaikkia kytätään...

Tämä oli ihan ok kirja kuunnella lukupiiriä varten uudestaan. Suosittelen jännityksen ystäville. Annan kirjalle 4 tähteä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.