torstai 23. helmikuuta 2023

John Grisham: Tuomarin lista

 


Tämä Grishamin uutuus ilmestyi viime syksynä. Sen kustantaja on WSOY. Äänikirjan pituus on noin 12 tuntia ja sen lukee Johanna Kokko. Aikaisemmat bloggaamani Grihanmin kirjat löytyvät tästä linkistä. Olen lukenut lähes kaikki suomeksi julkaissut kirjat ja tämä uusin oli varsin mainio kirja.
*
Tälle listalle kukaan ei halua nimeään.
”Aiheuttaa kylmiä väreitä… Tuomarin listan vuoksi valvoo mielellään koko yön.”
– Wall Street Journal

Asianajaja Lacy Stoltz on sarjamurhaajan jäljillä. Kaikki johtolangat vievät samaan suuntaan, mutta todisteita on mahdotonta löytää. Murhaaja on älykäs, kärsivällinen ja aina yhden askelen edellä poliiseja. Hän tuntee todistusaineiston tutkintavaiheet, poliisin toimintatavat ja lain kiemurat. Lacyn kauhistukseksi epäilykset kohdistuvat arvostettuun tuomariin. Tällä on lista nimiä ihmisistä, jotka ovat tehneet häntä kohtaan väärin. Tuomarin listalle päätyminen tarkoittaa varmaa kuolemaa, ja Lacyn on pidettävä varansa, ettei hänen nimeään löydy listalta seuraavana.

Yhdysvaltalainen John Grisham (s. 1955) on yksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä jännityskirjailijoista. Hän toimi vuosia asianajajana, ennen kuin antautui kokonaan kirjailijanuralle. Hänen läpimurtoteoksensa oli vuonna 1991 julkaistu The Firm (suom. Firma, 1992). Grishamin teosten keskeinen teema on oikeudenmukaisuus ja niissä taistellaan usein korruptiota ja ahneutta vastaan. Monet kirjoista on filmatisoitu ja niitä on käännetty kymmenille eri kielille.
*
Tämä kirja ei ole tyypillinen lakitupa-tarina, vaan siinä outo nainen ottaa yhteyttä asianajajaan ja hän tietää isänsä murhaajan. Poliisi ei ole ottanut vakavasti hänen sarjamurhaajateoriaa ja siksi hän lähestyy tuomareita valvovaa asianajajaa Lacyä. Pikku hiljaa useat tapaukset alkavat punoutua yhteenä ja juoni kiristyy....
Ihan kiva kirja, suosittelen tutustumaan. Annan kirjalle 4 tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.